Az egyedülálló nők a legboldogabbak a legújabb tanulmányok szerint

Tetszik vagy sem, az egyedülálló nők száma egyre nő. Nem könnyű megmondani, hogy miért akarnak inkább egyedül maradni, vagy hogy igazán boldogok-e. Talán a demográfiai egyenlőtlenség áll a háttérben, vagy a modern világunk nem enged más lehetőséget.
Most egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a témába, hogy megfejtsük, valóban a szingli nők-e a legboldogabbak, és ha igen, miért.

Kiderült, hogy a kapcsolatokon a nők dolgoznak többet. Természetesen, ez egy általánosítás, de az senki számára nem lehet meglepetés, hogy a nők több energiát fektetnek abba, hogy kialakítsanak és fenntartsanak egy kapcsolatot.

Egy bizonyos ponton azonban ebbe belefáradnak. 45-65 év között a nők 32\%-a, a férfiak 19\%-a vallja magát boldognak egyedülállóként.

Egy hosszú kapcsolat után igazi lazítás lehet egyedülállóvá válni. A nők ilyenkor már csak magukért kell, hogy dolgozzanak, mindenféle stressz vagy bűntudat nélkül. Elmehetnek egy hosszú utazásra, vagy beiratkozhatnak tánctanfolyamra is, ha úgy tartja kedvük. Angliában az egyedülálló nők 61\%-a elégedett azzal, hogy nincs párja.

Nincs több családi kötelezettség sem, nem kell főzni, csak rendelnek valamit vacsorára és ez maximálisan megfelel nekik.

Már nem a szerelem az univerzum közepe. Az egyedülállók viszont felfedezhetik a szeretet egy másik fajtáját, mikor a szeretet önmaguk felé irányul.

Gyakran megtörténik, hogy a nők gyermekvállalás után válnak el. Ilyenkor a szeretetük a gyerekre koncentrálódik, és szó szerint nem jut hely az életükben egy férfinak.

Biztosan neked is van olyan barátod, aki 2-3 éven át szingli volt. A kutatások azt mutatják, hogy ez napjainkban egyáltalán nem számít ritkaságnak. Az egyedülálló nők 75\%-a nem is keresett kapcsolatot az elmúlt egy évben. Ezeket a számokat látva felmerül a kérdés, hogy vajon hol lehet a probléma.

Ők is az igaz szerelmet keresik, de minél tovább maradnak egyedül, annál inkább megtanulják egyedül vinni az életüket. Ilyenkor pedig már nincs szükségük arra, hogy csak azért randizzanak, mert rettegnek az egyedülléttől.

A nők a valódi, erős érzelmekre várnak, és minden szabadidejüket arra fordítják, hogy fejlesszék önmagukat. Ez pedig nemcsak sok élményt, de nagy magabiztosságot is ad nekik.

Most már azt is tudjuk, a férfiak miért érzik magukat jobban, ha kapcsolatban élnek. Míg a nők szeretnek más irányban is társas kapcsolatokat kiépíteni, addig a férfiak inkább a barátnőjükre vagy a feleségükre támaszkodnak. Nem meglepő, hogy a nők könnyedén megoldanak bármilyen problémát úgy, hogy valakinek a segítségét kérik. Ha egy nő szingli, több barátra tesz szert, miközben egy egyedülálló férfi kevésbé aktív társasági életet él.

betöltés...