A búvár öt órán keresztül szedte le a bálnáról a zsinórokat – amit az állat utána tesz az elképesztő

A bálnák a világ egyik legkomplexebb állatai. Már nagyon régen érdekli az emberiséget ez a hatalmas tengeri állat. S ez nem is olyan furcsa dolog, fantasztikus látvány az, amikor egy bálnát látunk a tengerben úszni és közel jön a felszínhez.

Talán mindannyian egyetértünk abban, hogy a bálnák csodálatos állatok, de erről senki sem tud szenvedélyesebben beszélni, mint James Moskito. Ő búvár és egyben önkéntes aktivista is.

Egy búvárkodás alkalmával csoporttársaival Kalifornia partjainál észrevettek egy óriási bálnát, mely köré hosszú halászzsinór volt tekeredve. A horgászzsinór vége pedig egy másfél tonnás horgonyba volt beakadva. Sajnos nagyon rosszul álltak a dolgok, de James úgy döntött, hogy csapattársaival mindent elkövetnek a bálna kiszabadítása érdekében.

“A zsinór egy része már benne volt a bálna külső bőr és zsírrétegében. Rátettem a kezemet az állatra és ezt modntam: Hát sajnos ez most fájni fog. A bálna nagyon együttműködő volt, ki is nyitotta a száját ahhoz, hogy a hosszú zsinórokat egyenként szépen el tudjuk távolítani.”

Aztán végre öt hosszú óra után sikerült az állatot kiszabadítani a zsinórok fogságából és ekkor valami hihetetlen történt. Az állat egy időre eltűnt a mély vízben, majd hirtelen felbukkant, James mellé úszott, és ott lebegett mellette mintha arra várna, hogy megsimogassa őt. Ott úszott mellette és csak nézte őt a nagy szemével.

Kérjük nézze meg a lenti filmet és ossza meg barátaival és családjával, ha Önnek is tetszett!

betöltés...