5 dolog, ami azt bizonyítja, hogy fordított világban élünk

[sociallocker id=”3048″]

1. A mesterséges mérgekkel teli ételeink

Nyilvánvaló, hogy annyi természetes élelmiszert kellene ennünk, amennyit csak lehet. Amint elvetjük a magokat, azonnal műtrágyát és növényvédő szereket kapnak, az élelmiszerek többsége pedig alapból tartalmaz tartósító szereket és adalékanyagokat. A „farmgyár”-ak ipari módszereket alkalmaznak, hogy minél több húst, tojást és tejet „gyártsanak” minél gyorsabban. Ez magában foglalja a nagyszámú állatállományt kis helyen, valamint a medikális rásegítést, hogy egészségesek maradjanak a szűkös helyeken. Néhány helyen növekedési hormonokat, mesterséges világítást és kifinomult gépezeteket is alkalmaznak. Az élelmiszergyárak különböző technikákat találnak ki, hogy az általuk gyártott ételek élettartama minél hosszabb legyen, íze minél jobb és költsége minél alacsonyabb. Ezt leginkább a kereskedelmi mezőgazdasággal lehet elérni, ami azonban veszélyezteti a globális ökoszisztémát. Az élelmiszerek mesterséges megváltoztatása a saját egészségünket is veszélyezteti, több betegséget okozhat és egyfajta „túlsúly világjárvány”-t a fejlett országokban.  Elértük azt a pontot, amikor a természetes dolgokat drágábban és nehezebben lehet beszerezni, mint a mesterségeset.

2. Az egészségünk felé vezető út

Az egészségünk fontos számunkra és mindig vigyáznunk kell rá és magunkra. Tehát ha valami egészségügyi problémánk van, lehetőleg a legtermészetesebb gyógymódot kellene megtalálni, a mellékhatások minimalizálása mellett. Napjainkban sajnos azonban a természeteset tartják „alternatív”-nak és a kémiai összetevők használata lett az ismertebb és a legtámogatottabb gyógymód. Nehezebb ugyanis a természetből pénzt csinálni, hiszen a természetet nehéz szabadalmaztatni. Azt is fontos kiemelni, hogy a gyógyszergyárak gyakrabban fókuszálnak a tünetekre és nem a betegség kiváltó okait akarják kezelni. Ennek az az oka, hogy elsődlegesebb számukra a terjeszkedés és a profit növelése.

3. A külsőre fókuszálunk, figyelmen kívül hagyva a lényeget

Erre egy jó példa a fizikai megjelenésünkkel kapcsolatos megszállottságunk. A hírességek kultusza, hogyan néz ki a testünk, milyen fajta ruhát hordunk…stb. Mindez azonban értelmetlen önreklámozás, ami fontosabbá vált, mint az igazi lényeg, hogy kik vagyunk, és hogyan tudunk harmóniában élni önmagunkkal. Gyakran látunk hírességeket csodálatos testtel és divatos márkájú ruhákban, de az elméjük romlott és a hozzáállásuk önző, azt gondolják, „jobbak” mint a többiek, sokuk nem tudja kezelni a hírnevet, ami a végére pszichológiai problémát okoz, valamint diszfunkcionális családot és anyagi függőséget.

4. A lényegtelenre figyelünk és a fontosat hanyagoljuk

Manapság egyre több embert foglalkoztat inkább az értelmetlen valóságshow vagy a szappanoperák, mint hogy megértsék a természet lényegét, vagy, hogy felfogják, elpusztítjuk a világunkat. A fontos dolgok egyre kevesebb figyelmet kapnak, mint a lényegtelenek. Például a YouTubeon rengeteg videóval találkozhatunk, ahol a kedvességre való ösztönzés csak néhány ezer emberhez jut el…

Néhányan azt mondhatják, hogy a közösségi érdeklődést kevésbé lelkesedik a lényeges dolgokért azok összetettsége miatt. Azonban a környezet romlása, a világéhezés vagy az emberi jóság nem egy bonyolult dolog, hogy nehéz legyen megérteni. A legtöbb ember tisztában van ezekkel a témákkal, de úgy gondolja, inkább figyelmen kívül hagyja és inkább a kedvenc macskás videóját helyezi előtérbe. Teljesen egyetértek azzal, hogy mindenki maga hozzon döntést, hogy mit tesz a saját életében. Azonban az érdektelenség ezekkel a fontos kérdésekkel kapcsolatban negatív hatással vannak az életünk kulcsfontosságú szempontjaira. A tudatlanságunk a túlélésünket fenyegeti ezen a bolygón.

5. Erőszak és szórakoztatás

Manapság a videó játékok és a filmek egyaránt tele vannak erőszakkal, a kegyetlenség mértéke pedig növekvő tendenciát mutat minden évben. Néhány hónapja adták ki a GTA5 nevű játékot és nagyon hamar minden idők egyik legsikeresebb videó játékká nőtte ki magát; ennek a játéknak a szereplőjeként ölni, lopni, kínozni is lehet, valamint sok más barbár tevékenységekre is kötelez.  Számos egyéb film is sok erőszakos tartalommal bír. Az öldöklés és a szenvedés mindenhol ott van a szórakoztató iparban. De tényleg élvezzük a szenvedés és a vérontás látványát?  Képzeld el, hogy melletted valakit megölnek. Biztosíthatlak róla, hogy nem egy szórakoztató élmény. Elszörnyednél és talán néhány éven keresztül traumatizált lennél. Többségünk nem szereti másik szenvedését nézni az igazi világban; szóval miért is rakja ránk a film- és játékipar mindezt? Nem lenne jobb valami inspirálóbbat, inkább pozitívabb reakciót kiváltót nézni?

Ez az, ahogy a világunknak ki kéne néznie?

Egyáltalán nem! A mentalitást meg kell változtatnunk…
Bölcsebb döntéseket kell hoznunk és másokat is megtanítanunk rá.

Kezdheted azzal, hogy megosztod ezt a cikket.

forrás

[/sociallocker]

betöltés...