Ismerd meg ezt a 3 trükköt… soha többé nem fogsz rossz dinnyét választani!

Biztos vagyok abban, hogy neked is a dinnye a kedvenc nyári gyümölcsöd. Nem hiszem, hogy létezik jobb dolog a nyári hőségben, mint egy szelet hideg görögdinnye. Sajnos ez a gyümölcs nem átlátszó, nem lehet belelátni, csak otthon derül ki, hogy jó vagy rosszat választottunk. Ne aggódj, a következő alkalommal már te is profi leszel!

A dinnyével kicsit mindig zsákbamacskát veszünk, amióta egészségvédelmi okokból tilos lékelni a gyümölcsöt. Nem mindig könnyű megállapítani, elég érett-e, de nem lehetetlen.

Íme 3 tipp, amivel a legérettebb dinnyét kiválaszthatod:

1. Az érett görögdinnye mindig nehezebb, mint az éretlen. Mindegy, hogy kicsi, vagy nagy dinnyét választasz, érezned kell, hogy súlya van, csak úgy húzza lefelé a kezedet a föld felé, amikor megemeled.. Két azonos méretű dinnyéből válaszd azt, amelyik nehezebb.

2. Mielőtt hazavinnéd a szép dinnyét, kopogtasd meg. Amennyiben mély kongást hallasz, akkor az lesz a nyerő választás. Ha nem, akkor még válogass tovább. (Az üres kopogás, kongás éretlen dinnyére utal.)

3. Nézd meg a görögdinnye „hasát”. Az alján, ahol betakarítás előtt a földön „feküdt”, kell lennie egy sárga foltnak. A folt nagysága fogja meghatározni az érettségét. Minél nagyobb a folt, annál jobb az érettsége szempontjából, mert annál többet hagyták a földön érni.

+ 1 tipp
Csíkos dinnyénél segít a mintázat. Háromféle mozaikszínből áll össze a csíkos dinnye mintázata, ugye: sötétzöld, világoszöld és sárga. Minél kevesebb a zöld mozaik a világos csíkban a sárgával szemben, annál érettebb a dinnye. (50 százaléknál mindenképp kevesebb kell legyen ez az arány, ha finom, érett dinnyét szeretnél.)

betöltés...