Te is kidobod az avokádó magját? Ha ezt elolvasod többé nem teszed!

Az avokádó egy isteni gyümölcs. Krémes, növényi zsírokban gazdag húsa rendkívül tápláló, és gyakorlatilag szinte minden étek mellé elkészíthető, de persze ha összeturmixoljuk más gyümölcslével, akkor is nagyon egészséges és finom.

Rendkívül értékes az avokádó magja, használd te is!

A gyümölcs B-, C-, E- és K-vitaminban is igencsak gazdag. Közép-Amerikában kezdték a termelését, és ennek is már 5 ezer éve. Úgy tartják, hogy a mexikói Puebla régióból származik ez a különleges gyümölcs. Jelenleg 14 változatát ismerjük az avókádónak, amelyek természetesen a trópusi égövön teremnek.

Ebből a zöld színű gyümölcsből leginkább krémeket szoktak készíteni, ami kenyérre kenve, sok más zöldséggel istenien finom tud lenni. Ami viszont nagyon fontos tudnivaló, hogy az igazi kincset nem az avokádó húsa rejti, hanem maga a magja, hiszen itt található a gyümölcs tápanyagtartalmának a 70 százaléka. Ez tele van antioxidáns anyagokkal, amelyek elsősorban a gyulladásokat csökkentik, de serkentik a vérkeringést is, és megelőzhetők általa az ízületi betegségek.

A magban lévő rostoknak köszönhetően a bélrendszer is megtisztul, és az emésztés is sokkal hatékonyabban fog működni. Az olajtartalma pedig arra ösztönzi a szervezetet, hogy kollagént termeljen, így a bőr, és a haj is, sokkal fiatalabbnak, egészségesebbnek fog tűnni. Szintén az olajtartalmának köszönhetően az avokádó mag energiát ad, és a teltségérzettel is számolni kell, ami elsősorban a fogyókúrázóknak remek hír. Még a rák megelőzésében is szerepe van.

Hogy részesüljünk a mag jótékony hatásából, porrá kell zúznunk. Először is egy késsel szedjük ki a magházból, majd próbáljuk meg kis darabokra törni, amennyire csak tudjuk. Ezután egy turmixgép vagy kávédaráló segítségével daráljuk porrá. Itt kell megjegyezni, hogy csakis olyan konyhai gépet használjunk, amiben biztos vagyunk, hogy nem ég le a mag darálása közben. Ezt kell a smoothiekba belekeverni.

betöltés...