Egy fiatal nő citromlével kente be a hóna alatt. Mostantól én is ugyanezt teszem!

A citromot nem csak a konyhában használhatod fel, hanem a szépségápolásban is óriási eredményeket lehet elérni vele. Ez a gyümölcs híres, a gyógyító erejéről, tisztitó és fertőtlenítő hatásáról, amelyek jótékony hatással vannak a bőrre és a körmökre egyaránt.

A mai napon bemutatunk 7 tippet, hogyan használhatod fel a citromot a szépségápolásban.

1. A bőr ideális orvossága

A citromlé jótékony hatással van a bőrre, rugalmassá és fényessé teszi a bőrt. Éjszaka kend be az arcodat egy kis citromlével. Ezt az eljárást csak éjszaka alkalmazd, nappal inkább használj fényvédő krémeket.

2. Hámlasztó, ajakápoló

Az ajkunk több okból is kiszáradhat. Vitaminhiány, a szél vagy a hideg hatására. Mindezek a tényezők komolyan befolyásolják az ajkakat. A citrom egy csodálatos orvosság, amely felveszi a harcot ezekkel a hiányosságokkal. Ha éjszakára néhány csepp citromlével bekened az ajkadat, és ezt egymás után több alkalommal is megismételed, akkor néhány nap múlva észreveszed, hogy az ajkad egyre hidratáltabb.

3. Hajvilágosítás

A citromlé alkalmas a hajápolásra és hajvilágosításra is. Savassága miatt világosítja a hajszínt és természetes fényt ad a hajnak. Hatékonyabb eredményt érhetsz el, ha 1-2 citrom levét a hajadra kened és így napozol egy keveset.

4. Mitesszerek ellen

A citrom antibakteriális hatásokkal rendelkezik ezért ideális a zsíros bőrre. Képes eltávolítani a méreganyagokat és a bőr legmélyebb rétegeibe is behatolnak. Este kend be az arcodat egy kis citromlével, majd 10 perc után öblítsd le.

5. Nem szeretnék több pigment foltokat!

Akcéna, napozás, diéta és egyéb tényezők miatt a börünkön sötét foltok jelenhetnek meg. Ha bekened citromlével az érintett területeket heti 1-2 alkalommal, 15 percig, akkor kevésbé lesznek láthatóak ezek a zavaró foltok. Ezt az eljárást szigorúan csak este alkalmazd, ne tedd ki a bőröd UV sugárzásnak!

6. Egészséges, fehér körmök

A háztartási termékek, vegyi anyagok és egyéb tényezők miatt körmunk besárgul és törékeny lesz. A citrom tökéletesen küzd ez a probléma ellen is. Keverj össze egy teáskanál citromlevet, két evőkanál olívaolajjal és ezt a keveréket kend rá a körmödre. Majd meglátod az eredményt, és nem fogod abbahagyni többé a kezelést!

7. Természetes dezodor

A citrom olyan anyagokat tartalmaz, amely megöli a baktériumokat, megszünteti a kellemetlen szagokat. Ebből fakadóan a citrom természetes dezodorként is tökéletesen megfelel. Keverd össze a citromlevet egy kis mézzel és zabpehellyel, majd kend rá a hónaljra. Egy óra elteltével öblítsd le vízzel. Rendszeres használat során, a bőrödnek természetes árnyalatot ad majd.

betöltés...