Természetes módszerek, hogy eltüntesd az anyajegyeket, szemölcsöket, bőrkinövéseket és barna foltokat!

Próbáld ki ezen természetes arctisztító módszereket! Meg fogsz lepődni, mennyire hatásosak!

Egyre népszerűbbek az otthoni arcápolási módszerek, és nem csak azért, mert szinte ingyenesek, hanem mert legalább ugyanolyan hatékonyak, mint a méregdrága, márkás készítmények. A következőkben 5 remek módszert ismertetünk, amelyektől ragyogóan szép lesz minden egyes bőrsejtünk.

1. Anyajegyek

Mit lehet tenni, hogy megszabaduljunk ezektől a kis barnás, feketés pöttyöktől? Segít a fokhagyma, csak egyszerűen egy félbevágott cikkel dörzsöljük be az anyajegyet, majd ragasszuk le egy sebtapasszal 4 órára. Minden nap kenjük be, amíg el nem tűnik a kis pigmentfolt. A ricinusolaj és a szódabikarbóna is jó: egy kevés olajba tegyünk bele annyi szódabikarbónát, hogy ki tudjuk krémnek keverni. Ezután kenjük be az anyajegyet, és ragasszuk egész éjszakára le. Reggel öblítsük le, majd este ismét kenjük be magunkat. Nagyon fontos, hogy ne dörzsöljük.

Az almaecet is jó módszer: csak kenjük be az anyajegyeket egy kevés almaecettel, és ragasszuk le, majd hagyjuk 8 óráig rajta.

2. Szemölcsök

Ezt a csúnya kinövést a papillomavírus okozza, leginkább a szalicil sav, vagy a fagyasztásos módszer a legjobb. Ha viszont megettünk egy banánt, ne dobjuk el a héját, inkább vágjunk egy kis részt, és egy ragasztószalaggal rögzítsük a szemölcsre. Minden nap cseréljük ki a kötést, és két hét múlva nyoma sem lesz a dudornak. A méz is remek, rendszeresen kössük be mézes tapasszal a szemölcsöket. Az almaecet és a fokhagyma is jó a szemölcsökre, szintén borogatást kell készíteni.

3. Apró bőrkinövések

Leginkább a nyakon szoktak megjelenni ezek a parányi, fityegő bőrkinövések,

Itt is jó szolgálatot tesz az almaecet, egy vattakorongot itassunk át, majd dörzsöljük be a kinövéseket. Addig alkalmazzuk a módszert, míg el nem múlik a probléma. A teafa olaj azért jó, mert az érzékenyebb bőrűek is kipróbálhatják. Naponta háromszor kenjük be vele a kinövéseket, míg le nem száradnak.

4. Sötét bőrfoltok

Ez leginkább a hónalj alatt, az arc egyes részein, a kézfejen jelentkezik. Öregedési foltoknak is szokták hívni. Jót tesz a citromlé, amely kivilágosítja a bőrt, egy vattakoronggal kenjük be magunkat. Ott van az aloe vera gélje is, rakjuk rá a foltokra, ragasszuk rá, hogy pár óráig kifejthesse hatását. A hagyma is gyógyírt jelent, turmixoljunk össze egy fejet, és a lével naponta kenjük be a foltokat.

5. Eldugult pórusok

A levegőben lévő szennyeződésektől a bőr pórusai gyakran eldugulnak, és fekete miteszerek alakulnak ki. Ahhoz, hogy ettől megszabaduljunk, készítsünk cukorból arcradírt. Egy evőkanál cukrot keverjünk össze ugyanennyi citromlével, majd körkörös mozdulattal dörzsöljük be arcunkat pár percig. Utána langyos vízzel öblítsük le.

A gőzölési módszeri is. Hajoljunk meleg víz fölé, és 15 percig gőzöljük arcbőrünket, a végén kevés almaecetben mossuk meg arcunkat, majd vízzel öblítsük le.

betöltés...