Ez a nő nagyon szeretett telefonon fecsegni… de megdöbbentő, hogy mi történt vele!

Sokan vannak a kutyák szerelmesei között, akik édesnek tartják, amikor a kutya kinyújtja a nyelvét és elkezdi nyalogatni az arcukat. De légy óvatos! Még ha ez a szeretetnek a jele is, azonban szőrnyű következményekkel járhat! A kutya szája tele van baktériumokkal amelyek egyes esetekben nagyon veszélyesek lehetnek. Már a szag, ami kijön a kutyák szájából, árulkodik a szájhigiéniáról. Tudni kell, hogy ezek a baktériumok általában ártalmatlanok.

Azonban az Oxford Qieen Mary Virológus Egyetem figyelmeztetni szeretnének mindenkit a kockázatokról, amelyek veszélyesek lehetnek az emberre: “Egyes kutyafajtáknak nagy mennyiségű nyál képződik a szájában, azonban nem ez a legveszélyesebb. A kutyák fél életüket azzal töltik, hogy minden piszkos sarkot végigszimatolnak az orrukkal, de más kutyák ürülékét is szivesen szaglásszák. Ezért a szájuk tele van baktériumokkal, vírusokkal és a baktériumok különböző fajtáival.”

Egy nő az Egyesült Királyságban súlyos fertőzést kapott. Órák hosszat szokott fecsegni a telefonban, de egyszer csak rájött, hogy valami baj van és azonnal mentőt hívott. Amikor a mentősök megérkeztek, összerogyva találtak rá a nőre. Az állapota nagyon súlyos volt. Kórházba szállították és erős antibiotikumos kezelést kapott.

A kezelése két hétig tartott, aztán a nő állapota lassan javulni kezdett. Saját kutyája, veszélyes baktériumokkal fertőzte meg, pontosabban egy úgynevezett Capnocytophaga canimorsus baktériummal. Ez gyakran előfordul a kutyák és macskák szájában egyaránt.

De nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Az Egyesült Királyságban már 13 ehhez hasonló helyzet volt. Bizonyos szervek súlyosan károsulhatnak ezektől a baktériumoktól. Olyan eset is volt, hogy a gazdi lábának egy részét amputálni kellett és mindez csak azért, mert a kutya megnyalta a nyílt sebet a gazdája lábán.

Továbbá a dermatophytosis nevű bőrbetegség könnyen átterjedhet a kutyáról az emberre. Ezt a bőrbetegséget a kutya a szájában is hordozhatja.

Az emberek 30 százaléka veszélyeztetve van a kutyák hordozta baktériumoktól és azok az emberek, akiknek gyenge az immunrendszere, könnyen megfertőződhetnek. Bőrfertőzést, tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást és vérmérgezést kaphatnak.

Bár ezek az esetek ritkán fordulnak elő azonban figyeljünk oda a túl közeli érintkezés veszélyeire és tisztában kell lennünk ennek következményeivel. Végül is rengeteg más dolgot tehetünk a kedvenc háziállatunkkal, mint hogy hagyjuk, hogy megnyalják az arcunkat.

betöltés...