6 dolog, amit sosem szabad az érzékeny bőrödre tenned!

Az érzékeny bőrrel nem könnyű bánni, mert elég egy apró figyelmetlenség, egy nem megfelelő krém, máris irritáció keletkezik a felszínén, amely viszket, ég, netán fáj is.

Most bőrgyógyászok tanácsaira hagyatkozva, következzen 6 dolog, amit messziről el kell kerülnöd, ha érzékeny bőrrel rendelkezel.

1. Ruhafestékek, színezőanyagok

A ruhákat különböző kémiai anyagokat tartalmazó vegyszerekkel színezik, ezért vásárlás után minden darabot moss ki, mert így a fölösleges festékektől is megszabadulhatsz. Ha érzékeny a bőröd, a hajfestékektől is óvakodj, mert ezek a szerek is irriátációt okozhatnak.

2. Illóolajok

A nem bio illóolajokkal vigyáznod kell, mert olyan anyagokat, szereket is tartalmazhatnak, amelyet az érzékeny bőröd nem bír, ezért ilyen készítményeket ne kenj rá a bőrödre, csak párologtatóban használd.

3. Hámlasztó készítmények

Jól nézd meg, hogy milyen bőrhámlasztó krémmel szeretnél megszabadulni az elhalt hámsejtjeidtől. Ha citruskivonatot tartalmaz a készítmény, és a bőröd érzékeny, inkább ne kend be azzal magad. Inkább használj egy erősebb anyagból készült szivacsot, és azzal dörzsöld végig a testedet.

4. E-vitaminos olaj

Ha érzékeny a bőröd, akkor ez az olaj könnyedén eltömítheti a pórusaidat, és allergiás reakciót is kiválthat, ezért nagy területeket a testeden nem ajánlott bekenni.

5. Vegyi anyagokat tartalmazó napkrémek

Dr. Ellen Marmur bőrgyógyász azt tanácsolja az érzékeny bőrrel rendelkezőknek, hogy kerüljék azon napvédőkrémek használatát, amelyek Oxybenzone, Avobenzone, Homosalate nevű kemikáliákat tartalmaznak.

6. Parfümök

Ha érzékeny a bőröd, ne vidd túlzásba a parfümhasználatot, mert ezek az illatszerek tele vannak mesterséges anyagokkal, amelyek könnyen bőrirritációt okozhatnak.

betöltés...