Ezért olvasd el mindig a gyümölcs címkéjét!

Ezek felett a címkék felett valahogy mindig elsiklunk, pedig nem ártana őket szemügyre vennünk!

Manapság az emberek szinte semminek nem járnak utána, mielőtt cselekednek. Ez olyan következményekkel járhat, amit nem tudnak kezelni. Éppen ezért, a következő szöveg figyelmeztetésül szolgál mindenki számára!

Az általunk fogyasztott élelmiszerek származási helye sajnos sok esetben kérdéses. Nem nyújt túl sok biztonságérzetet, ohgy nem tudjuk, honnan jön az étel, amit megeszünk. Leginkább abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy a legtöbb “bio”, pedig hihetetlen, milyen kémiai kezeléseken mennek át ezek a termékek, és mi nem is tudunk róla!

Még szerencse, hogy azért egy apró címkét “elrejtenek” a gyümölcsökön. Igen, ez az a matrica, amit mindig figyelmen kívül hagyunk, leszedünk és maximum viccből ráragasztjuk egy haver fejére.

Egy kis információ a címkéken lévő számról: Amennyiben négy számjegyű, és 3-mal, vagy 4-gyel kezdődik, a termék intenzív mezőgazdasági feldolgozáson ment át, termesztésénél nagy mennyiségű műtrágyát és növényvédő szereket használtak fel.

Amennyiben ez a szám öt számjegyű, és 8-cal kezdődik, az már genetikailag módosított termék. Ezeket érdemes elkerülni!

Ha ugyan úgy öt számjegyű, de 9-cel kezdődik, hagyományos módon termesztették, organikus, és mentes mindenféle növényvédő szertől. Nyilvánvalóan ez a legjobb választás, hiszen nem ázik a különböző vegyi anyagoktól.

Te el szoktad olvasni a címkét, mielőtt megveszel valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt? Ha eddig nem tetted, mindenképpen kezdd el!

betöltés...