Szívbemarkoló történet: 7 napos babájától vesz végső búcsút ez a házaspár!

2016 januárjában James Day, a tehetséges ausztrál fényképész abban a megtiszteltetésben részesült, hogy Nancy és Charlie McLean esküvőjén fotózhatott. A pár menyegzője nemcsak az egymás iránti végtelen rajongásuk miatt volt különleges, hanem azért is, mert az ara 7 hónapos kisbabáját hordta a szíve alatt, Edisont.

James Day fényképeiből csak úgy árad a szeretet, az ifjú házasok szülői vágya pedig szinte tapintható a fotókon! Nancy és Charlie nagyon várta már a harmadik tag világra jöttét…

A fényképész azonban sosem hitte volna, hogy két hónappal később régi ügyfeleitől újabb megbizatást kap. Legalábbis nem egy ilyent… A házaspár ugyanis azért kereste meg őt, hogy segítsen nekik végső búcsút venni újszülött fiuktól, Edisontól.

A kisbaba súlyos anyagcsere-rendellenességgel jött a világra, melyet az orvostudomány képtelen gyógyítani. Edison mindössze hét napig élt… életének utolsó napját pedig Day kapta lencsevégre, másodpercről másodpercre… A fotósorozat szívbemarkoló és őszinte, tükrözve a szülők kimondhatatlan bánatát.

„Olyan gyorsan érkeztem a kórházba, amennyire csak tudtam. Azonnal dokumentáltam néhány pillanatot, amikor a család többi tagja jött látogatóba. De rádöbbentem arra, ide sokkal több kell, ezért azon gondolkodtam, miként lehetne megfilmesíteni az előttem lepergő jeleneteket.” – nyilatkozta James Day, aki szintén nem bírta visszatartani a könnyeit a munkája során.

A fényképekből végül egy kisfilmet is készítettek, mely futótűzként terjedt a netezők körében. Rengetegen nézték már meg, és még többen támogatták a megtört szülőket.

betöltés...