Ezért lehetséges, hogy valaki sokkal lassabban öregszik, mint te

“A kutatók megtalálták a fiatalság forrását. Vagyis azokat a géneket, amik lehetővé teszik, hogy egyesek lassabban öregedjenek, mint mások. Mázlisták!”

Te is kiakadtál már azért, mert egy közeli barátodon kétségbeejtően nem fog a kor? Ő még mindig úgy néz ki, mint aki most töltötte be a 21-et, rólad meg ordít, hogy közelebb vagy már a 30-hoz. Tuti, hogy befizetett a plasztikai sebészhez, más nem lehet a magyarázat. Téves! A tudósok végre rájöttek, hogy mi a titka az örök fiatalságnak.

A Harvard orvostanhallgatói összedugták a fejüket a 23andMe DNS kutató központtal, hogy megleljék a különös rejtély okát – ehhez 350 eltérő korú, és etnikai hovatartozású nő genetikai állományát vették górcső alá. Ezután külön vizsgálták azokat, akik a közfelfogás szerint, jóval fiatalabbnak néznek ki a koruknál, de nem jártak soha plasztikai sebésznél.

Az eredmények szerint, a géneknek van a legnagyobb befolyásoló szerepe ebben a kérdésben. A velünk született génállomány a felelős olyan folyamatokért, mint a sejtek energizálása, a bőr regenerálódása, és az antioxidánsok termelődése. Ezeknek a géneknek az “aktív” állapota egyénenként eltérő. Innen már logikusan következik, hogy az “örök fiatalok” testében sokkal hosszabb ideig munkálkodnak, míg másoknál hamar kimerülnek a tartalékok. Ezért nem lehet kiegyenlített a verseny. Meglepő, de az afrikai nők bőre akár 10 évvel lassabban is öregedhet, mint egy európaié.

A kutatásokat az Olay szépségmárka támogatta, ezzel ez a legalaposabb tanulmány, amit valaha a témában végeztek. Mi lesz ezután? A cég új anti-aging termékeket szeretne fejlesszeni, melyek újra aktiválják a felelős géneket azok számára, akik nem nyerték meg a genetikai főnyereményt.

betöltés...