A tudósok állítják: az apák nagyobb hatással vannak lányaik életére - Kíváncsian várjuk, hogy megtudjuk, miért

Az apa és lánya között kialakult kötődés egészen egyedülálló. Egy lány gyermekkori kapcsolata az apjával meghatározó lesz felnőtt korában is. Az apa az, aki számára példakép a leendő álomférfihoz, az egészséges és sikeres élethez. Ha egy apa nem vesz részt a lánya életében, vagy nem éppen ideális példakép, annak alacsony önértékelés és balul elsült kapcsolatok lehetnek a következményei.
Most megtudhatod, miért annyira fontos egy megértő és támogató apa egy lánygyermek életében.

Együtt lenni az elejétől fogva

A szokások az évszázadok során megváltoztak, és ma már sok apa él azzal a lehetőséggel, hogy a legelejétől fogva része legyen lánya életének, és gondoskodhasson róla. Már az első naptól kezdve etethetik a babát tápszerrel, tisztába tehetik, fürdethetik, altathatják és megnyugtathatják, ha sír. Ez a korai együttlét kialakít egy különleges kötődést közöttük, ami nagyon fontos ahhoz, hogy a jövőben jó kapcsolat legyen közöttük.

Az apa szerepe érzelmi szinten

Egy olyan lánynak, akinek jó a kapcsolata az apjával, kisebb az esélye arra, hogy szorongás vagy depresszió alakul ki nála. Egy kutatás szerint még a stresszt is jobban lesz képes kezelni.

Ha egy apa dolgozik azon, hogy közeli kapcsolatot alakítson ki a lányával, és a lánya szívesen beszél neki akár az érzéseiről is, a jövőben is sikeres és teljes kapcsolatuk lesz.

Az apa hatása a lánya énképére

Hogy az apa szerves része legyen egy lánygyermek életének, és hogy egy egészséges kapcsolatot alakítson ki vele, létfontosságú a lánygyermek önértékelésének a szempontjából is. Egy apa szavakkal is erősítheti lánya önbizalmát, de fontos az is, hogy jelen legyen a lánya életében, tisztelje az érzéseit, hallgassa meg a véleményét, és aktívan részt vegyen a hobbijaiban. Ezáltal a gyermek megszabadulhat a bizonytalanság érzésétől, magabiztosabb felnőtté tud válni.

Az apa hatása a lánya párkapcsolataira

Az apa az, aki egy fiatal lánynak megmutathatja, mit jelent a tisztelet és a szeretet. Ő mutatja meg, egy férfinak hogyan kell tisztelnie egy nőt, főként a lánya anyját. A lánya pedig emlékezni fog mindenre, arra, hogyan beszélt az apja a nőkkel, hogyan mutatott feléjük tiszteletet.

Egy kislánynak az apjával való korai kapcsolata alakítja ki az elvárásokat a későbbi párjával szemben. Egy kutatás szerint egy érett, felnőtt nő olyan férfiakkal randevúzik és alakít ki kapcsolatot, akik gondolkodásmódban emlékeztetik az apjára.

Az apa gyakorlati hatásai

Az apáknak fontos szerepük van a lányuk életében anyagilag és az egészségi állapotuk szempontjából is. Ha a lányok azt látják, hogy az apjuk anyagi és egészségi szempontból is egy példakép, úgy nőnek fel, hogy maguk is jobban odafigyelnek ezekre a dolgokra, így pedig az életben is nagyobb az esélyük a sikerességre.

Az anya szerepe

Bár az apáknak nagyon fontos szerepük van lányuk életében, az anyák sem kevésbé fontosak. A lánygyermek számára az anya a példa, hogyan kell viselkedni egy felnőtt párkapcsolatban, és hogyan kell jó anyának lenni.

betöltés...