20 biztos jel, hogy anya vagy

Egy jópofa listát és összesítést találtam arról, hogy mik a biztos jelei annak, hogy valaki anya. A wemothers közösségnek szerencsére humora is van ehhez a létformához. Megosztom veletek a listát, és örömmel veszem, ha van még ötletetek, hogy néhány pontban mivel folytathatnánk, hogy igazán univerzálissá tegyük vagy éppenséggel saját képünkre formáljuk.

1. Nem elrohansz a hányás elől, hanem felé iramodsz. (Hogy miért pont ez az első, azt ne kérdezzétek, valakinek nagyon erős élménye lehetett ezzel kapcsolatban, ugyanakkor az igazságtartalma kétségtelen.)

2. Több dolgot csinálsz 7 perc alatt mint mások egész nap. (Miért 7 perc? Ez az igazi „multitasking”, amiben a nők igazán jók! Erről nem is régen írtam.)

3. Az az egy óra a „happy hour” az életünkben, ami a gyerekek lefektetése és az anyuka saját ágybadőlése között telik el.

4. Egy pohár bor egy gyümölcsadagnak számít.

5. Bárkivel lefolytatsz egy rövid terápiás beszélgetést, aki hajlandó odafigyelni.

6. Egyedül bevásárolni igazi kikapcsolódás. (Ennek az ellenkezője tökéletes horror tud lenni, és nem csak a legkisebbekkel.)

7. A fizikai fájdalmat így lehet osztályozni: fájdalom, borzalmas fájdalom és ráléptem egy legódarabra.

8. Egy tüsszentést is meghallasz a lakás másik végéből az éjszaka közepén, annak ellenére, hogy párod melletted horkol.

9. Inkább aludnál egyet, mint szexelnél.

10. 15 perc a fürdőkádban olyan élmény, mint korábban egy nap wellness kényeztetés.

11. Közönség előtt pisilni a napi rutin része. (Erre külön emlékszem, hogy nem lehetett nélkülük elmenni, de az ember megszokta és már fenn sem akadt rajta.)

12. Ha van másik felvigyázó, akkor bezárkózni a WC-be és hasmenést tettetni, hogy egy kis nyugija legyen az embernek.

13. Külön csokirejteked van, mert nem akarsz mindenen megosztozni.

14. Három napig mosod ugyanazt az adagot, mert mindig elfelejtesz kiteregetni.

15. Csak 30 perc után veszed észre, hogy gyerekcsatornát nézel, pedig a gyerekeid már rég ágyban vannak.

16. Eldöntöd, hogy nem cserélsz autót, egyrészt mert nincs rá pénz, másrészt mert a huzatban lévő foltok kimoshatatlanok.

17. A nap végén egy fogmosás igazi eredménynek számít.

Amit még én hozzátennék:

– Külön örömünnep, ha nem a gyerekem ágyában ébredek reggel,mert a lányom nem túrt ki a sajátomból az éjszaka folyamán.

– Amikor lenne időnk, hogy „felnőtt beszélgetést” folytassunk a férjemmel, egyikünk az egyik, másikunk a másik kanapén alszik be. Fogadni szoktunk, hogy ki lesz az első. A fél éjszakán át égő villany, és mindeközben működő TV az energiaszámlánkra is rossz hatással van a rezsicsökkentés ellenére.

– Nagy pillanat az életben, amikor nem csak gyerekzene megy a kocsiban. Viszont az évek alatt hatalmasat fejlődött a monotonitástűrő képességünk, legyen szó kedvenc zenéről vagy kedvenc mese elolvasásáról.

betöltés...