5 hiba, amit a nők elkövetnek a melltartójukkal kapcsolatban

Egy utcai felmérés, és egy neves fehérnemű gyártó cég bevonásával arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a nők 80\%-a nem a saját testi adottságai, és igényei szerint válaztja ki a melltartóját. Annál inkább a trend, a divatos szín, a csipkézettség, a push up, és egyéb kritériumokat helyeznek előtérbe a kényelem és a biztonság helyett. A rosszul hordott melttartó nagyon komoly elváltozásokat idézhet elő, amit nem fiatalon fogsz megtapasztalni, hanem sajnos idősebb korodban.

1, Mindig egyenes legyen a háton a melltartó .

2. A zsírdudor elkerülés
Ha a melltartó szoros, vagy nem illeszkedik jól, akkor a hónod alatt, vagy a hátadon keletkezhet egy összenyomódott zsírdudor, ami kellemetlen lehet ha egy hosszabb időre tervezel melltartóban elmenni otthonról, és jó ideig rajtad lesz. Ráadásul a vérereknek sem tesz jót, ha hosszú ideig elnyomod egy – egy eredet.

3. Ellenőrizd a kosár méretét

Nagyon fontos, és mondhatni az egyik legfontosabb a méret kiválasztása. Ne vegyél se túl kicsit, se túl nagyont. Az ideális az, ha se nem szorít se nem feszes. Ezt úgy tudod megállapítani, hogy bele gondolsz, hogy milyen érzés az amikor a kedvenc pólód van rajtad, amiben nagyon jól érzed magad, feltéve ha az nem egy nagyon feszülős póló. Ugyanis ha ezt az érzést feleleveníted magadban, akkor a kosár választásánál is próbáld ezt az érzést keresni, amikor próbálgatod a méreteket.

4. Ha melltartót hordasz

Egy külföldi kutatás szerint 5 ezer megvizsgált nőből 150-nél állapítottak meg mell daganatot, és másik 5 ezer megvizsgált páciensnél, ez a szám csak 10 volt.
A titka az, hogy akik nem hordanak melltartót, sokkal kevésbé vannak kitéve a mellrák veszélyének.
Mivel a melltartó elnyomja a hajszál nyirok ereket, amik elszállítják a káros anyagokat, és felhalmozódott mérgeket, viszont a melltartó a legtöbb esetben elszorítja ezeket, és noha nem látszik kívülről semmilyen jele, mégis hosszú távon mellrákhoz vezethet.

5, A megfelelő pánt kiválasztása.

Ne felejtsük el, hogy nem nyújt esztétikailag szép látványt a kilógó, oda nem illő, vastag, vagy épp nevetségesen áttetszőnek hitt pánt. Mindig törekedjünk az adott ruhához illő, és színben egyező pánt kiválasztására, hogy ne zavarjuk meg ezzel embertársaink szépérzetének illúzióját.

betöltés...