Emlékszel még rájuk? Ilyen felnőttek lettek a ’90-es évek gyereksztárjai

A kilencvenes évek, majd a kétezres évek gyereksztárjai ma már mindannyian felnőttek. Megismered őket a friss fotóikon? Nézd meg az akkor és most képeket!

Haley Osment

Haley Joel Osment 1988-as születésű amerikai színésznek a kilencvenes években sikerült megmásznia a hírnévhez vezető ranglétrát. Néhány televíziós és filmes szerep után például még az ifjabb Forrest Gump karakterét is eljátszhatta. Az áttörő sikert mégis a Hatodik érzék című hozta el számára, amelyért még Oscar-díjra is jelölték. Ebben Mischa Bartonnal együtt szerepelt. Osment a zene iránt is érdeklődik, gitáron és zongorán játszik. Jelenleg New Yorkban él, nemrég szerezte meg diplomáját egy ottani művészeti iskolában.

Dakota Fanning

Dakota Fanning 1994. február 23-án született az Egyesült Államokban. Már ötéves korában a képernyőre került, szerepet kapott a Tide egyik reklámjában, ahová több ezer jelentkező közül választották ki. Később több tv-sorozatban is felbukkant, mint a Jóbarátok, Kerge város, CSI vagy a Vészhelyzet. Karrierje szempontjából a legjelentősebb a Harmadik típusú emberrablások sci-fi sorozat főszerepe volt. Gyermekként a Nevem Sam, Mindenütt nő, Malac a pácban című filmekben, idősebb korában pedig az Alkonyat filmsorozat Újhold, Napfogyatkozás és Hajnalhasadás 2. részeiben láthattuk. Őt láthattuk Robert De Niro mellett a Bújócska című filmben is.

Mara Wilson

Mara Wilson 1987-es születésű amerikai színésznő, forgatókönyvíró és író. Leginkább az Apa csak egy van, a Csoda New Yorkban, illetve a Matilda, a kiskorú boszorkány című filmekben nyújtott alakításáról ismerhetjük. Rövidéletű színészi pályafutása nagyjából itt véget is ért, a fentieken kívül csupán két másik filmszerepet kapott. Játszott ugyan néhány sorozatban, de leginkább írói babérokra tör. Mara New Yorkban él, a tavalyi orlandói lövöldözés után felvállalta biszexualitását, és teljes mellszélességgel támogatja az LMBT (az angol LGBT betűszó magyar fordítása, jelentése: Leszbikusok, Melegek, Bisz.exuálisok, Transzneműek) közösséget.

Anna Chlumsky

Anna Chlumsky amerikai színésznő 1980. december 3-án látta meg a napvilágot. Legemlékezetesebb gyerekkori alakítását Az első szerelem 1. és 2. részében nyújtotta, de játszott például az HBO Az alelnök című sorozatában is, amiért négy Emmy-díj jelölést kapott. 2008-ban hozzáment szerelméhez, Shaun So-hoz, akitől két tündéri kislánya született. Férjével és a lányokkal New Yorkban laknak.

Freddie Highmore

Alfred Thomas Highmore angol színész épp Valentin-napon született 1992-ben. A Women Talking Dirty című vígjátékban debütált, majd olyan filmekben szerepelt, mint az Én, Pán Péter, Charlie és a csokigyár, Arthur és a villangók, vagy a Rokonlelkek. Egymást követő két évben szerezte meg a legjobb fiatal előadónak járó Critics’ Choice Movie Award-ot. Freddie nagy futballrajongó, emellett nagyon szereti a videojátékokat, játszik klarinéton, tanul gitározni. Anyanyelvi szinten beszél angolul, franciául és spanyolul is.

Christina Ricci

Christina Ricci amerikai színésznő Santa Monicán született 1980 februárjában. Christina pályafutását gyerekszínészként kezdte, ám olyan jól ment neki a dolog, hogy az óta sem került le a képernyőről. Ricci alakította Wednesday Addamset az Addams Family – A galád család és annak folytatásában, az Addams Family 2-ben. Ehhez fogható ikonikus szerepre később már nem talált, de láthattuk például a Jégviharban, Az Álmosvölgy legendájában, vagy a Nem ér a nemem!-ben, amiért Golden Globe-ra is jelölték. Saját produkciós cége van, a Blaspheme Filmshez kötődnek a Tökfej és a Prozac Nation című filmek is.

betöltés...