10 vicces emlék arról, hogy milyen is volt 2000-es évek elején tinilánynak lenni

A kétezres évek elején még elég erősen érződött a ’90-es évek hatása, így sok, ma már mosolyra fakasztó divatporszem is bekerült a gépezetbe.

Nem volt Facebbok, se Instagram, sőt sok esetben még otthoni internet sem, és a mobiltelefon akkoriban vált a szülinapi- vagy éppen a karácsonyi listák egyik abszolút dobogósává. Tinédzsernek lenni sokak szerint annak idején sokkal jobb volt, még úgy is, hogy az egyedüli irányadók az ifjúsági magazinok voltak. A heti rendszerességgel kiadott lapok pedig szorgalmasan közvetítették az aktuális trendeket, nem csak zenei téren, hanem divat és beauty témában is.

Az időutazást nem lehet megunni, éppen ezért most csokorba gyűjtöttünk 10 olyan dolgot, amik meghatározták egy tinédzser életét a kétezres évek első évtizedében! Csak semmi komolykodás, mi is megpróbáltuk viccesre venni a figurát!

1.) X-tina haja

Christina Aguilera akkoriban más művésznév alatt futott és stílusát tekintve lázadónak számított. Színes pótfonatokkal és kreppelt tincsekkel haknizott jó pár hónapon át. A magazinoknak hála színes műtincseink nekünk is voltak, a kreppelésben pedig valami frizurákban jártas barátnő mindig tudott segíteni.Christina Aguilera akkoriban más művésznév alatt futott és stílusát tekintve lázadónak számított. Színes pótfonatokkal és kreppelt tincsekkel haknizott jó pár hónapon át. A magazinoknak hála színes műtincseink nekünk is voltak, a kreppelésben pedig valami frizurákban jártas barátnő mindig tudott segíteni.

2.) Szájfények

Akkoriban rém rossz minőségű darabokat dobtak a piacra, amiket bár százfelé ízesítésben lehetett kapni, tartósság szempontjából elég gyengék voltak. Több réteget is a szádra kenhettél, hogy elérd a kívánt hatást, de a végeredmény mindig kicsit több lett a kelleténél. Már a végén mindened ragadt tőle, még a hajad is (főleg ha fújt a szél), de azért imádtad, használtad és kented ameddig csak lehet!

3.) Giga-poszter

Lehet te is emlékszel még azokra a hatalmas méretű poszterekre, amiknek darabjait heteken át kellett szorgalmasan gyűjteni, hogy aztán mint egy puzzle álljon össze a kép és végre megagiga nagyságban élvezd kedvenced látványát a faladon. Mennyire rossz volt az, ha valami oknál fogva kimaradt egy kiadás, nem? Hiszen akkor borult az egész….

4.) Szemöldök, lelkes amatőr módra

Azokban az időkben leginkább, valamiért a csík-szemöldökök hódítottak, messze volt még akkor Cara Delevingne, vagy az Insta-generáció tippjei. Tehát mindenki azzal próbált meg gazdálkodni, ami volt, zsebpénz hatékony megoldás esetén: a csipesszel. A lelkesedéshez viszont kevés tehetség társult, így sokan kicsit túltolták a dolgot és viccesebbnél, viccesebb szemöldökök járkáltak a gimik folyosóin. Végső megoldásként pedig ott volt a ceruza….

5.) Karika fülbevaló

Manapság megint hódít ez a fazon füli-fronton, és bizony 10 éve se volt ez másként. Akkoriban viszont a minőséggel voltak apróbb gondok. Bizonyos hordás után a kapocs már nem működött úgy, mint régen és szinte lehetetlen volt összekapcsolni a karika két végét. Fogyóeszköz volt, még szerencse, hogy a tini magazinokhoz körülbelül 3 havonta járt egy ajándékba. Szerencse! 😀

6.) Darabokra tört sminkes álmok

Akkoriban szinte fillérekért lehetett hozzájutni a – felnőtt fejjel már nyilvánvalóan – legrosszabb minőségű sminkkészletekhez. Tiniként őszintén megvallva, az irányadó nem a márka volt, hanem az árcédula. Miután minden – amúgy használhatatlan – árnyalatú palettát beszereztünk, már csak egy dolgunk maradt: úgy vigyázni rá, mintha aranyat érne. Hiszen még ezekre is heteken át kellett szorgalmasan spórolni! Tény és való, hogy manapság is könnyen darabokra törnek a pirosítók, ha leejtjük őket, na de akkoriban, egy lehelet is elég volt a katasztrófához.

7.) Szilikonpánt

Nem is volt jobb nyáron, mint a pánthoz tapadni! Praktikus volt és nagyon hitt benne mindenki hogy trendi is, de végül be kellett látni, hogy a pánt nélküli melltartó mégiscsak szexibb. Természetesen elnézést azoktól, akik még ma is erre a megoldásra esküsznek, ez csak a mi egyéni véleményünk!

8.) Francia manikűr

Sokkal több DIY módszer létezett erre a körömfestési módszerre. Mondani se kell, hogy otthon szinte senki se tudta azt az eredményt elérni, amit akart. Így maradtak a ragasztós műkörmök és a villámgyorsan kopó sima lakkok.

9.) Méretes övcsatok

Trapéz- és csípőnadrág egy szép övvel kiegészítve, szinte mindennapos látvány volt. Az övcsat pedig minél nagyobb és díszesebb volt, annál trendibbnek számított. Ezzel nem is lett volna semmi gond, de ez a túlméretezett dísz bizony nem tartozott a legkényelmesebb dolgok közé, ha leült az ember lánya. Ugyanis úgy nyomott has tájékon ahogy csak lehet!

10.) Piercing-mánia

Lázadni már akkor is menő volt és ugyan a tetoválás a nagyobbak asztala volt, a piercing viszont a tinik közt is hódított. Szinte minden testrészre kerültek ékszerek, így érte el a körmöket is a hullám, igen a körmöket….Trendi volt? Nem, már akkor sem! Viszont múlandó hóbortnak bőven megfelelt!

betöltés...