Videokamerát szereltek a Föld leghidegebb pontjára. Elolvadsz a képektől, amit rögzítettek!

A rendkívüli hideg ellenére, a legfagyosabb földrészeken is zajlik az élet. Az Északi-sarkvidék élőlényei alkalmazkodtak a mostoha körülményekhez, és a lehető legboldogabban élik mindennapjaikat. Számos videófelvétel készült már jegesmedvékről, pingvinekről, fókákról és rozmárokról, az alábbiakban is egy hasonlóval tesszük szebbé a napodat!

A hólepte tájban egyszer csak két jegesmedve bocs bukkan fel, alig két hónaposak lehetnek. A hótakaróba vájt odúban születtek, és most ismerkednek a külvilággal. A lehető legaranyosabb módon evickélnek át a hóbuckákon, csúszkálnak a jeges „talajon”, és követik az anyjukat, aki élelmet próbál szerezni a túlélésért.

A most következő képek téged is megmosolyogtatnak! De nem kell aggódnod, bármilyen kicsik, nem fagynak meg. A bundájuk megvédi őket a hidegtől, még akkor is, ha úszásra vállalkoznának.

A szülők vigyáznak rájuk nagyjából 8 hónapos korukig, addig megtanulnak a hóban közlekedni, szárnyasra, halra vadászni. Ezek a bocsok viszont egyelőre csak játszani szeretnek, aminek mi, szemlélők, csak örülni tudunk!

betöltés...