Terhessége 24. hetében rutinvizsgálatra ment a kismama, ám az ultrahangot látva orvosa lesápadt

Az első sokkoló hír után jött a második, azonnal be kell indítani a szülést, de így sincs sok esély a baba életben maradására.

Az ausztrál Lilly Munro és párja boldogan várja negyedik gyermekük világra jöttét, de a 24. héten a vizsgálatok után az orvos rettenetes hírt közölt: a babának nincs rendben a szíve, azonnal meg kell szülnie, hogy esélye legyen az életre.

A 800 grammos kis Lennoxnak azonban szüksége volt valamire, ami életben tartja, és ami olyan, mint az anyaméh. Egy műanyag tasak szerű életmentő berendezésbe csomagolták őt az orvosok, amikből tömlők lógtak ki, és hasonlóan működik, mint nagy testvére az inkubátor, érzékelői szabályozzák a baba testhőmérsékletét, megvédik a hypothermiától, lehűléstől. Emellett mesterségesen táplálják, olyan életminőséget biztosítva ezzel, mintha az anyaméhben maradt volna.

Lennox végre 111 kórházban töltött nap után annyira összeszedte magát, hogy már nem szorul intenzív ellátásra. Ám a család kálváriája itt még nem ért véget. A kisfiút rendszeresen vissza kell vinniük kezelésre a klinikára, és ez a három testvére és a nagy távolság miatt rengeteg idejüket és pénzüket felemészti.

Lilly nem tud dolgozni, mert két óránként szoptatnia kell kisfiát, ezért minden szabad percét a kórházban Lennox mellett tölti.

Az apa keresetéből pedig nem tudják már fizetni a számlákat, a fiatal pár komoly anyagi gondokkal küzd.

Szerencsére történetük sokak szívét megérintette, és az ismeretlen emberek adakozni kezdtek, néhány napon belül mintegy 5 ezer euró gyűlt össze. A család nagyon hálás, Lilly is le tudta tenni magáról a stressz nagy részét, így gondtalanabbul tudja pátyolgatni a kis Lennoxot.

És ennek köszönhetően a kicsi fiú túlélte, és nyáron végre hazamehetett a szüleivel a testvéreihez. Ma már 4 kilós, és szépen fejlődik.

betöltés...