8 titok, amiről a mozik nem akarják, hogy tudjunk

Mi viszont elmondjuk nektek.

1. Napközben nincs idő rendes takarításra

Biztosan észrevetted már, hogy a mozitermek gyakran akkor is úsznak a pattogóban és az üdítős poharakban, miután a lapáttal, seprűvel felszerelt dolgozók kitakarítottak. Bár a személyzet két film között valóban megpróbálja eltüntetni a disznóólat, mivel viszonylag kevés idejük van a takarításra, nem tudnak tökéletes munkát végezni. Akkor kezdődik az igazi sikamika, amikor késő este véget érnek a vetítések, hogy nyitáskor a mozi a legjobb formájában várja a filmrajongókat.

2. Könnyebb összeszedni a szemetet, ha a székeden hagyod, mintha alatta lenne

Kevesen tudják, de a takarítóknak sokkal egyszerűbb a székről összegyűjteni a pattogatott kukoricás dobozokat, üdítős poharakat, mint mondjuk a padlóról. Persze ezt viszonylag nehéz megvalósítani, mivel a modern székek azonnal visszahajlanak, amint felállsz róluk – szóval hogy hagyhatnánk rajta bármit is? Ez persze nem mentség arra, hogy egyesek szanaszét szórnak mindent a teremben…

3. Ha túl hangos egy film, káros lehet a fülednek

Bár a filmek hangerősségének szigorú szabályoknak kell megfelelniük – amiket a mozik be is tartanak -, a szakértők szerint az olyan erős hanghatások, mint amilyen például a robbanás stb. ettől függetlenül is káros lehet a fülnek. Persze csak akkor, ha nagyon gyakran nézel szélesvásznon akciófilmeket, szuperhősös sztorikat.

4. Túlárazzák a popcornt, mert megtehetik

Sokak számára a mozi egyet jelent a popcornnal. Egy izgalmas film közben szívesen belemarkol az ember, jó „fílingje” van a vászon előtt falatozni az egyébként isteni finom nassolnivalóból. Még akkor is, ha iszonyatosan drága. De miért kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni érte? A mozi egyszerűen megengedheti magának a nem épp olcsó popcornt, hiszen büféje saját üzemeltetésű, nem kell átadni a részesedést senkinek, a határ így a csillagos ég.

5. 1981-ig nem voltak italtartók a székek mellett

Döbbenet, de az italtartókat csak 1981-ben helyezték először a székek mellé, 60 évvel azután, hogy megjelentek volna az első légkondicionált termek. És ha már az előzőekben a pattogóról is volt szó: a rágcsát a második világháború idején vezették be, akkor, amikor a mozikban cukorhiány miatt nem lehetett édességet venni.

6. Titkos hozzávalók miatt olyan ízletes a popcorn

Nemcsak a popcorn ára, de az illata és az íze is emlékezetes: a jellegzetes aromát egy boltban kapható vagy saját változattal sem tudjuk utánozni. Nem véletlenül: a mozik saját, titkos receptjük alapján gyártják a nassolnivalót.

7. Hetente legalább egyszer ki kell rúgni a moziteremből egy izgága párocskát

A mozitermek meghitt sötétsége sok párt megihlet, de a statisztikák szerint az akcióba lendült szerelmesek közül hetente csak egyet kell kirúgni a moziteremből. Ők azok, akik túl feltűnően és/vagy hangosan csinálják azt, amit csinálnak.

8. A kukoricát nem mindig frissen adják el

A mozik dolgozói állítólag azt mondják, a popcorn egyik legjobb tulajdonsága, hogy még napokkal később is finom, ehető. Ha nem adják el mindet, akkor a maradékot műanyag zsákokba csomagolják, másnap pedig újra “felhasználják”.

betöltés...