Íme a 9 legszokatlanabb fesztivál a világon … A 3. annyira furcsa, hogy el sem hiszem.

Őrült, furcsa fesztiválok éppúgy akadnak világszerte, mint békés-unalmas tömegrendezvények. Az étel és ital fesztiválok aranykora jött el, gondolhatnánk, hiszen a programajánlatok között minden hétvégére akad legalább egy fesztivál, de inkább több. Ha a bőséges kínálat mélyére nézünk, láthatjuk, hogy az étel- és italfesztiválok nem, vagy nem csak az ételről szólnak, hanem sokkal inkább a társas együttlét iránti vágyakozásunk igényének kielégítését szolgálják. Legalább annyira, mint az éhség csillapítását. 

A vallási ünnepek formájában napjainkig is érő fesztiválok esetében majd’mindig keverednek az évszakokhoz, s ezzel a mezőgazdaság ritmusához kötődő spirituális elemek a hétköznapi tartalmakkal. Új, gyakran szimbolikus tartalmak kelnek életre, amiben az ételek megkülönböztetett szerephez jutnak. Most következzen néhány, innen nézve furcsa fesztivál a paradicsomdobáló és a festékszóró.

1. Lámpás Fesztivál Hawaii

2.. Chiang Mai fény fesztivál Thaiföldön

3.. Majom Büfé Fesztivál, Lop Buri, Thaiföld

4.. Holi fesztivál Indiában

5. Égő ember feketében fesztivál, Nevada

6. Rio de Janeiro Karnevál, Brazília

7. Sapporo Hófesztivál, Japán

8. La Tomatina a spanyolországi Valenciában

9. A Boryeong sárfesztivál Szöulban, Dél-Korea

Ezek közül néhány annyira mókásnak tűnik. Igazán szeretnék ezek közül néhányra elmenni, de néhányat csak messziről nézni. Ha tetszettek ezeket a fesztiválok, oszd meg őket a barátaiddal is.

betöltés...