Ön ilyen életről álmodozik? Így él az igazi magyar vándor!

Belegondolt már valaha, milyen lenne maga mögött hagyni a gondokat, és egy hátizsákkal nekivágni az ismeretlennek? Világgá menni, szabadon élni, mint a madár, míg lakhelye csak egy fából összebarkácsolt kunyhó lenne a tengerpart mellett. Tudom, szépen hangzik, de gondoljon csak bele. Tényleg tudna így élni?

Simon Alex

Simon Alex vagyok, 28 éves dunaszerdahelyi álmodozó és utazó. Már pár éve az előbb említett életet élem, miszerint nincs állandó lakhelyem, az autóm eladtam és valójában a pillanatnak élek. Mindig is nagy álmom volt az utazás, de egy elvárásokkal teli világban nehéz a szívünkre hallgatni, mert az ész mást diktál, valamint mást várnak el tőlünk.

Tijuana

Az iskola befejezése után megkezdődik az igazi élet, mely bizonyos idő után monoton mókuskerékké változik, majd nyugdíjas éveinkben ráébredünk, hogy elfelejtettünk élni. Én nem szeretném ezt a hibát elkövetni, hiszen mikor legyek vad és őrült, ha nem fiatalon.

Kalifornia

Az egész persze nem olyan egyszerű, hiszen kell hozzá némi elszántság, anyagi tőke, valamint fel kell adni majdnem mindent.

Floridai kutyadivat

Mivel a baráti köröm többsége már épp azt az életet éli, mely elől én épp menekülni próbálok (család és munkába járás), kénytelen vagyok egyedül barangolni a nagyvilágban. Az én stratégiám úgy néz ki, hogy pár hónapig keményen dolgozom, majd összepakolom a hátizsákom és világgá megyek pár hónapra.

Nem viszek magammal semmi mást, csak pár ruhadarabot, iratokat és természetesen a kamerám, mivel a túrákról videoblogot vezetek a Youtube csatornámon. Én sosem voltam a luxus szállodák híve, szóval a pénztárcámból csak olcsó hostelekre futja, valamint a puccos éttermek helyett a helyi utcai kajáldákat választom. Kiadásaimat a nehezen megkeresett pénzből finanszírozom. Sajnos a nyaralás végére az egyenlegem többnyire a nullára csökken, de csak egyszer élünk – ezzel biztatom magam.

Ibiza

Általában az egzotikus országokat keresem, ahol nem kell télikabát, és ahol egy hátizsáknyi cuccból túlélek pár hetet. Pár éve folytatom ezt az életstílust és úgy érzem sikeresnek mondhatom magam, hiszen kipipáltam már Európát, az Egyesült államokat, Dél – Amerika és Ázsia bizonyos részeit. Eddigi utazásaim kiemelkedő állomásai voltak: a Machu Picchu, Ibiza, Bali, a Fülöp szigetek és California. Ha a legszebb helyet kéne kiemelnem a sok közül, óriási gondban lennék, mivel nem tudnék dönteni.

Indonézia

Mindegyik helynek megvan a maga varázsa, és saját története. Sokszor hihetetlen szituációkba kerülök, melyek után értelmet kap az egész út, mint pl. Úsztam már cápákkal, volt, hogy egy busz tetején utaztam zsákokon ülve, kakasok és bennszülöttek társaságában, de előfordult már olyan is, hogy a repülőn én voltam az egyetlen utas. Az ilyen nem mindennapi élményeknek köszönhetően csinálom azt, amit csinálok, mert így érzem magam boldognak.

Ami mindenképp kell…

Egy dolog biztos. Ha még mindig a kis megszokott unalmas életemet élném, és ez a sok utazás kimaradt volna az életemből, nem lennének ezek az élmények, és talán lenne sok pénzem, de nem lenne majd mire visszaemlékezni, mikor majd nyugdíjas éveimben a hintaszékben ülve a fényképalbumokat lapozva az örömkönnyeimmel küszködöm.

betöltés...