Az önző férfi végrendeletében kikötötte: minden pénzét temessék el vele együtt. Felesége nem akarta a kíváságot megtagadni, de éhen sem akart halni…

A megboldogult férj annyira szerette a pénzt, hogy még halála után sem akart belőle adni másnak, és végrendeletében is kikötötte: az összes pénzét tegyék bele a koporsójába és vele együtt földeljék el.

A férfit egész életében csak a pénz érdekelte és szinte csak annak élt. Az asszony annak ellenére, hogy férje elég kellemetlen alak lehetett, szerette férjét, viszont érthető okokból idős nyugdíjas lévén nem szeretett volna lemondani az örökségről. De tiszteletben tartotta férjének végakaratát.

A férfi temetésén, mielőtt a földbe engedték volna, az özvegy asszony kinyitotta a férj koporsóját, és egy dobozt helyezett bele. A szertartás után odament hozzá az egyik közeli barátnője, és megkérdezte, hogy tényleg beletette-e az összes pénzt a koporsóba.

Természetesen igen -felelte az asszony.- Tiszteletben tartottam az utolsó kérését, ezért besétáltam a bankba, minden pénzt ráraktam egy számlára, és kiállítottam az uram nevére is egy bankkártyát. Ott van vele lent a földben!

betöltés...