Íme a világ 7 legelhagyatottabb helye

Vannak olyan helyek a világon, ahol nyüzsög az élet, emberek millió fordulnak meg naponta egy ponton. De vannak olyan részei is a bolygónak, ahol egykor sokan éltek, dolgoztak, kirándultak, szórakoztak, ma pedig a horrorfilmek helyszínéül jobbat sem találhatnának a rendezők.

Pripyat, Ukrajna

Az ukrajnai városban, közel harminc évvel ezelőtt még mintegy 50 ezer ember lakott, de a 1986-ban bekövetkezett csernobili atomkatasztrófa következtében ma már egy lélek sem él a településen, és a sugárzás miatt ez még nagyos sok ideig biztosan így lesz. Pripyat-ban azóta a természet az úr, burjánzik a növényzet.

Mirny gyémántbánya, Kelet-Szibéria, Oroszország

Ez a világ második legnagyobb, az ember által kivitelezett földbe vájt mélyedése. A Mirny bányát még Sztálin idejében építették ki, azért, hogy a Szovjetunió, a világ többi országával szemben, minél nagyobb szeletet tudjon szerezni a gyémántbányászati iparágból. Időközben annyira mélyre ástak a bányászok, hogy a kőzet keménysége miatt már tovább nem tudtak haladni, ezért a kitermelést leállították, amely azóta is áll.

Farmház, Seneca-tó, New York-állam

A területen található farmház tulajdonképpen több régi járgány temetőhelyéül szolgál, amelyeknek már csak a vázuk található a helyszínen. Hátborzongató.

Ryugyong Hotel, Phenjan, Észak-Korea

1987-ben kezdtek neki az építkezésnek, luxushotelnek szánták, de még mindmáig nincsen teljesen befejezve. 1992-ben félbe maradtak a munkálatok, csak 2008-ban indultak ismét be, egy egyiptomi befektető jóvoltából. A külső részt befejezték ugyan, de a belső terek még nincsenek teljesen kész. Mondani sem kell, vendég alig, ha akad.

Willard Intézet, New York-állam

Az intézetet az idegbetegségekkel küzdőknek építették még 1869-ben. Igencsak sokáig működött, a lakat végleg 1995-ben került az épületre. Az ide valaha bekerülő 50 ezer (!) páciens több mint fele a kórház falain belül lelte halálát. Ez az egyik legijesztőbb helyek egyike.

Sanzhi ufóházak, Tajvan

Ezeket az érdekes kőralakú házakat eredetileg amerikai katonáknak építették, 1978-ban kezdődtek a munkálatok, de két év múlva pénzhiány miatt megtorpant a befektetés és azóta sem történt semmilyen előrelépés.

Six Flags Jazzland, New Orleans, Louisiana

forrás

Az amerikai állam a 2005-ös Katrina hurrikán okozta tragédia nyomait még mindig magán viseli. A vidámparkot is majdnem teljesen megsemmisítette a pusztító természeti katasztrófa. Néhány hinta és hullámvasúti váz még áll. Több befektető is érdeklődött, hogy ismét felújítaná a helyet, de erre továbbra is várni kell.

betöltés...