A szépség mindenhol ott van: nők a világ körül

Egy romániai fotós, Mihaela Noroc két évvel ezelőtt feladta addigi életét, és elkezdte körbeutazni a világot. Miért? Azért, hogy megörökíthesse a gyengébbik nem képviselőit. Portréi szavak nélkül is ezerféle történetet mesélnek – gyere, és légy részese te is folyton változó világunknak!

Tibeti-fennsík, Kína

A nagyszabású projekt a “The Atlas of Beauty” (A szépség térképe) nevet kapta, és nem titkolt célja, hogy a női külsőn keresztül mutassa meg bolygónk sokszínűségét. A fotós egyébként nagyon kevéspénzből 37 országot utazott be, és a vándorlással töltött idők során képes volt alkalmazkodni bármilyen környezethez.
“Szerintem a szépség mindenhol ott van, és egyáltalán nem a kozmetikai szerektől vagy a mérettől függ, inkább attól, hogy képes vagy-e önmagad lenni” – mondja Noroc.

Máramaros, Erdély

Balti-tenger, Finnország

Colca völgy, Peru

“A globális trendek arra kényszerítenek minket, hogy úgy viselkedjünk, úgy nézzünk ki, mint mások, pedig mindannyiunkban van valami különleges – ettől vagyunk egyediek. A szépség a tekintetben, a szempárban bújik meg, és aki akarja, az bárkiben, bármikor felfedezheti.”

Shiraz, Irán

Omo-völgy, Etiópia

Arequipa, Peru

Szeretnék ellátogatni a világ összes országába, hogy tükröt állítsak a társadalmaknak, és inspirálhassam a nőket. Muszáj rávennem őket, hogy legyenek büszkék a saját autentikus szépségükre – vallja a sorozat készítője, Mihaela Noroc

Rangun, Mianmar

Rio de Janeiro, Brazília

Amazóniai esőerdő

Colca Canyon, Peru

Chile

Etiópia

Nasir-al-Mulk, Irán

Kis India, Szingapúr

Riga, Lettország

New York, USA

Havanna, Kuba

Csiangmaj, Thaiföld

Oxford, Egyesült Királyság

Tibeti-fennsík, Kína

Mawlamyine, Mianmar

Bogota, Kolumbia

Havanna, Kuba

Medellín, Kolumbia

San Francisco, USA

Sydney, Ausztrália

Taskent, Üzbegisztán

Tbiliszi, Grúz Köztársaság

Otavalo, Ecuador

San Pedro de Atacama, Chile

Új-Zéland

Medellin, Kolumbia

“Szerintem szép vagy… szerinted nem. Pedig ugyanazt látjuk. Csak nem ugyanúgy. Mert ha önmagadat nézed, csak a szemeddel látsz. Ha a másikat, akkor a lelkeddel is. Ezért lehetsz örökre elégedetlen a tükörben látott képpel, és ezért tarthatom én ugyanezt a képet a világ legcsodálatosabb látványának. Téged.”  /Csitáry-Hock Tamás/

betöltés...