7 természetes tipp a szájszag ellen

A kellemetlen lehelet sajnos nem csak benneteket zavarhat, hanem sokszor a körülöttetek lévő embereket életét is megkeserítheti. Ilyenkor a legtöbb delikvens egyszerűen előkap egy rágógumit a farzsebéből, ám nem is gondolnátok, hogy mennyi – jóval egészségesebb – módszer létezik a fojtogató szájszag elűzésére. Mi most hét kiváló természetes megoldást osztunk meg veletek: Ivóvíz: egyszerű, de…

A kellemetlen lehelet sajnos nem csak benneteket zavarhat, hanem sokszor a körülöttetek lévő embereket életét is megkeserítheti. Ilyenkor a legtöbb delikvens egyszerűen előkap egy rágógumit a farzsebéből, ám nem is gondolnátok, hogy mennyi – jóval egészségesebb – módszer létezik a fojtogató szájszag elűzésére. Mi most hét kiváló természetes megoldást osztunk meg veletek:

Ivóvíz: egyszerű, de nagyszerű technikája a kellemetlen leheletet okozó baktériumok elűzésének. Gargalizáljatok és öblögessetek vele pont úgy, mint fogmosás közben, ám a folyadékot ez esetben akár le is nyelhetitek. Az ivóvíz beindítja a nyáltermelést, a nyál pedig – ahogy fentebb is említettük – elűzi a kompromittáló baktériumokat.

C-vitaminban gazdag gyümölcsök: megannyi citrusféle – többek között a narancs, a citrom, a lime, vagy a kivi is – segít frissen tartani a leheletet, hiszen köztudott, hogy a C-vitamin is képes megbirkózni a baktériumokkal. Amikor ráharaptok egy almára, újfent beindul a nyálelválasztás, ezáltal pedig szó szoros értelmében frissítő zuhanyt vesz a szátok is: lemossa magáról a kellemetlen szájszagot okozó szörnyecskéket, így a lélegzetetek újból friss és kívánatos lesz.

Fahéjas tea: talán a legzamatosabb dolog, amelyet egy hideg téli estén szürcsölhettek a takarótokba bugyolálva. Szóval nem csak elmondhatatlanul finom, hanem segít frissen tartani a szátokat is. Ennél talán már csak az almás-fahéjas tea lehetne jobb kombó a fentiek alapján…

Szegfűszeg: a mennyei fűszer nem csak sütemények, illetve szószok ízesítésére kiváló, hanem remek módszer a szátok tisztántartására is. Óvatosan rágcsáljátok el két szemet: antibakteriális hatása miatt csökkenti a kórokozók számát, ugyanakkor kellemes aromájával felfrissíti a leheletet is. Ha túl erősnek találjátok az ízét, akár a teátokat is megfűszerezhetitek vele. Fogfájás, illetve köhögés ellen is kiváló, ősi megoldás.

Menta: szinte bármelyik piacon, illetve a legtöbb bolt polcain is megtalálhatjátok, de a kertben is nagyon jól megterem. Nem véletlen, hogy menta-aromával bolondítanak meg számos rágógumit, hiszen erőteljes „fagyasztó” hatása mesterien frissíti fel a leheletet. Egyszerűen rágcsáljatok el a menta egyik zöld levélkéjét, és a kívánt hatás azonnal érezhető lesz.

Édeskömény: ez a fűszer is nagyszerűen harcol a rossz lehelet ellen. Nem csoda, hogy számos étteremben édesköménnyel kínálnak benneteket minden étkezés után. Továbbá jótékony hatással van az emésztésre is, hiszen segíti a nyálelválasztást.

Kardamom: egy különleges indiai, papagájzöld fűszernövény. Főleg a trópusi országok közkedvelt „szájfrissítője”, de egyre gyakrabban lehet hozzájutni Európában is. Rágcsáljátok el nyersen, de ha túl intenzívnek gondoljátok az ízét, akár a teátokba is belerakhatjátok, akárcsak a szegfűszeget.

betöltés...