Ne várjuk meg az utolsó pillanatot! – Pánikbetegség, szívinfarktus? – Mit okozhat a túlhajszolt életmód!

Az egészségügyi problémák jó része összefügg a stresszel, a múló fejfájástól, a gyomorfekélyen át, az infarktusig széles a paletta.

Rohanó életmódunk mellett egyre kevesebb időt szentelünk magunknak hiszen sosem érünk rá, valami mindig fontosabb nemde?

S mindeközben a stressz szörnyetege lassan de biztosan elrágcsál férfit és nőt, felnőttet és fiatalt egyaránt.

Mivel a stressz az egész szervezetünkre hat, immun és idegrendszerünkre egyaránt, hatása alól nincs kibúvó. A különbség csak annyi, hogy hol és mennyi idő után mutatkozik meg. Közérzetünk lesz az első amin megmutatkozik, de ha erről még nem veszünk tudomást folytatja útját.

Az egyre erősödő szorongás mondjuk az ágyban végzett tevékenységeink felé indul néhány tünettel, és az éjszakai alvásunk, és nemi életünk látja kárát.

Majd egyre zavaróbb testi, és pszichés tünetek jelentkezhetnek, míg végül már valami olyan probléma üti fel a fejét, ami lehetetlenné teszi a helyzet fenntartását.

Még a business man is, aki nem akar leállni, abbahagyja a munkáját, ha infarktusa miatt viszik kórházba. Illetve a családjáért élő fáradhatatlan családanya is megijed, ha egy pánikroham tör rá és azt érzi , menten elájul, vagy meghal.

Sokan csak ilyenkor veszik a lapot és keresnek segítséget, pedig könnyedén megelőzhetőek lennének ezek a problémák.

Nem kell más, minthogy több figyelmet szenteljünk önmagunknak, testünk és pszichénk jelzéseinek.

A témáról bővebben az alábbi videóban.
betöltés...