Ezek a jelei, hogy gyermeked látja a szellemeket! A te otthonodban is vannak? Most megtudhatod!

Azt mondják, hogy a gyerekek képesek látni a szellemeket. Az még rendben is volna, de általuk mi hogyan tudhatjuk meg, hogy éppen egy szellem garázdálkodik otthonunkban vagy a környékünkön?

Figyeld meg az alábbi jeleket a gyermekeden, és ha tapasztalod valamelyiket, vagy akár többet, akkor jó eséllyel egy szellemmel szemez!

1. 0-1,5 éves korig, mikor a gyermek még nem igazán kommunikál

Ekkor még csak sejthetjük, hogy kisbabánk szellemet látott. Ilyen jelek:

egy pontra néz és keservesen sír, nem tudjuk megvigasztalni – ekkor valószínűleg valamilyen ijesztő dolgot lát, hiszen az asztrális síkon rengeteg rémisztő entitás tartózkodik

a vállunk fölött átnéz és kacag, gagyog – ilyenkor emberi kinézetű szellemet lát, gyakran elhunyt rokonát

a szobában tekintetével követ valamit, amit mi persze nem látunk

Vannak ennél durvább esetek is, mikor egy rossz, vagy tökéletlen szellem direkt ijesztgeti a kicsit, vagy rosszat akar neki – ilyenkor éjszaka fulladásos, köhögéses rohamok kísérik a szellem látogatását. Ez persze nem gyakori, de előfordulhat. Az oka, hogy a rossz szellem “ráül” a baba mellkasára.

Ha nagyon bátrak vagyunk, megoldhatjuk a problémát úgy, hogy éjjel csukott szemmel, félelem nélkül átmegyünk a gyerekszobába (ez nem olyan könnyű ám, ahogy most gondolod) és megvárjuk, míg csukott szemünk előtt megjelenik a démon. Ha nem érez rajtunk félelmet, akkor valószínűleg odébbáll – ha ez nem sikerül, ajánlatos szakembert hívni. Sok szülő nem is sejti, hogy a gyermek éjjeli fulladása hátterében szellem áll – természetesen mindenki asztmára vagy kruppra gondol.

Nagyon gyakran előfordul, hogy a kisbaba szobájában mozognak a tárgyak, villog a világítás. Ilyenkor legtöbb esetben az elhunyt nagyszülő, rokon jelzi jelenlétét.

2. 1,5-7 éves korig – ekkor a gyermek már el tudja mondani, mit látott

Jelek:

– a gyermeknek vannak “láthatatlan” játszópajtásai – nevükön is nevezi őket, kommunikál, játszik velük

– éjjel szellemeket lát a szobájában és megrémül

– látja meg nem született testvérét és kommunikál vele

– estefelé a házban szellemet lát és nem megy be a szobába, míg az “el nem megy”

– vállunk fölött átnéz és nevén szólítja a szellemet

betöltés...