Tűz vagy fém? – A kínai arcelemzés megmondja melyik típusba tartozol

A kínai arcelemzés évezredek óta vizsgálja az arc különböző jellemvonásait, sorsjegyeit, valamint az ember betegségre való hajlamát. A szakemberek 5 különböző elemet – fa, föld, tűz, fém, víz – különítenek el, és az arcberendzés jellegzetességei alapján döntik el, az adott illetőnél melyik elem az uralkodó. Nézd meg, rád melyik jellemző!

Fa

Az arc formája egy csúcsára fordított háromszögre hasonlít, az áll a legkeskenyebb, a homlok pedig a legszélesebb. A fülcimpa nagy, a szőrzet, a haj erős, sűrű.

A fa elemre jellemző a terjeszkedés, az új ötletekre való fogékonyság és a fejlődés iránti vágy. Egyenes és állhatatos vagy, de hajlítható, és nagyon gyakran szentimentális. Ragaszkodsz a gyökereihez, a szülővárosodhoz, legszívesebben egy helyben élnéd le az életedet – pontosan úgy, akár a fa.

Gyengeségedet mutatja, ha elveszíted a képességed az új dolgok befogadására, csökken a kreativitásod, a hajlékonyságod, az új iránti igényed.

Az arc soha nem hazudik

Tűz

Az arc formájára jellemző a szélesebb áll, keskenyebb homlok. A fej felső része tojás alakú, felfelé keskenyedik, hegyesedik. Az arc középső része a legszélesebb, nem ritkák az előreugró arccsontok.

A tűz elemre a szépség, a szenvedély, az életkedv, a vidámság jellemző. Általában udvariasan viselkedsz, mindenre és mindenkire hatást gyakorolsz: a benned munkáló tűznek köszönhetően fényt, melegséget árasztasz. Könyörületes, meleg és barátságos típus vagy.

Gyengeségedet mutatja, ha elveszíted fogékonyságodat a szép, elegáns dolgok iránt, vagy ha rendezetlenné, önzővé válsz, és igyekszel előtérbe helyezni magadat.

Föld

Az arc formája szögletes, kocka alakú, elég széles, míg a fül vaskos, a szem kicsi.

A föld elem becsületes, szavahihető és erős. Két lábbal állsz a földön, éppen ezért nagyon gyakorlatias vagy. Fontos számodra a bizalom, anélkül egyik kapcsolatod sem képes működni. Védelmező és hűséges személyiségként ismernek, de az is előfordul, hogy erőszakos vagy. Jellemző rád, hogy szeretsz csöndben, nyugalomban gondolkodni, tűnődni.

Gyengeségedet mutatja, amikor instabillá, nyugtalanná válsz, és nem tudsz tisztán gondolkodni. Ilyenkor féltékeny, kapkodó leszel, aki hajlamos a feledékenységre.

Az arcelemzés szívből jön – olvasható egy 2700 évvel ezelőtt íródott kínai könyvben

Fém

Az arc formája ovális, a fej kissé megnyúlt, a bőr pedig sápadt, fehér. Jellemző a markáns arccsontozat, a magas homlok és a kerek, erős áll.

A fém elem igazságos, önzetlen, jó döntéshozó. Gyorsan és megfontoltan jutsz dűlőre. Védelmezed a gyengéket, végtelen kitartásodnak köszönhetően mindig túljutsz a nehézségeken. Tisztességes, becsületes, igaz természeted miatt sokan kedvelnek.

Gyengeségedet mutatja, ha túl gyorssá, kapkodóvá válsz, és gyakran hibázol. Ilyenkor képtelen vagy dönteni, de ha mégis megteszed, akkor általában nem jól sül el a dolog. Merev, szigorú személyiséged a legnagyobb hibád.

Víz

Az arc formája kerek, gyakran elhízott, a kerek áll, a túlhangsúlyozott száj, és a kicsi szem fordul elő a leggyakrabban.

A víz elem a tudás, a bölcsesség élő szobra, ezért irányítanak mély gondolatok és mély érzelmek. Könnyen alkalmazkodsz az új helyzethez, ahogyan a víz is felveszi az edény alakját. Mindig mozgásban vagy, még ha látszólag nyugodtan is ülsz, állsz egy helyben. Gyorsan, megfontoltan döntesz, azonnal átlátod a helyzeteket.

Gyengeségedet mutatja, ha gyorsan változó érzelmeid irányítanak, és teljesen elfelejtesz a józan eszedre hallgatni. Elveszíted éberséged, lassúvá, tompává válsz, ennek következtében nem vagy képes alkalmazkodni az új helyzetekhez.

Ha a leírtak alapján jobban megismerted magad, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!

betöltés...