A 17 éves lány meghal mert rákos – amit kisfiára hagy, az szívünk mélyéig hatol

2012-ben Truman és Rhianna életük legnehezebb időszakát élte át. A lánynál kiderült, hogy egy nagyon ritka csontvelőrák fajtában szenved és már nincs sok hátra neki. Még addig azonban valami nagyon fontosat kellett megtennie.

A múlt héten, máricus 5-én gyűjtési akciót kezdeményezett, melyre nagyon jó oka volt. Ezt írta az adománygyűjtő oldalán:

“Hello, a nevem Rhianna, 17 éves vagyok és a gyönyörű kis Daeshaun édesanyja. Rákos vagyok, áttéttel a tüdőmben, erre egyenlőre még nincs orvosság.” – kezdi az Új-Zélandi lány a történetét.

“2012-ben fedezték fel, hogy rákos vagyok, még pontosabban adamantionomám van. Egyszer megoperáltak és a lábamból kivették a csontvelőt és fém implantátummal helyettesítették. Az orvosok ezek után gyógyultnak tekintettek.”

De 2015-ben kiderült, hogy áttét van a tüdőmben, mivel ez a betegség annyira ritka, nem sok esélyem van. Meg voltam rémülve, de mikor kiderült, hogy terhes vagyok…úgy éreztem, valamit kezdhetek az életemmel. Nagyon büszke anyuka vagyok és talán a gyerekem is büszke lesz rám egy nap.”

Az orvosok, a család és a barátok is azt javasolták, hogy vetesse el a gyereket mert veszélyt jelent az egészségére. De a lány már annyira mély érzéseket táplált a kisbabája iránt, hogy erről hallani sem akart.

Rhianna olyan kezelésen esett át, ami meghosszabbítja az életét, a kisfia miatt.

A 17 éves lány üzenete így folytatódik:

“Ha nem tudod, mennyi időd van hátra, az egy nagy kihívás, mentálisan. Néha jól érzem magam, máskor teljesen lefagyok mert arra gondolok, talán holnap meg fogok halni. Vannak olyan napok, amikor nem tudok aludni mert azt hiszem, nem fogok felébredni.”-írja a lány.

Miután terhes lett, ezek a gondolatok eltűntek a lány fejéből.

“Van annak oka hogy még élek, s ez az ok a fiam.” – mondta Rhianna.

“Tavaly szültem meg a kisfiamat, az egész világot jelenti számomra.”

Sokan kértek meg arra, hogy szervezzek adomány gyűjtő akciót a neten. De én még soha nem csináltam ilyet, mert nem szeretek segítséget kérni. De az orvosok azt mondták, ez a kutatás olyan, mintha egy szénakazalban egy tűt keresnénk, – ezért kérek most segítséget.

Ez nem rólam szól. Azt szeretném, hogy a fiam emlékezzen rám.

Ezért készítettem ezt az oldalt, és azért, hogy arról a rövid időről amit együtt töltünk, maradjanak emlékek. Minden egyes percet az életemből vele töltök, hogy élvezzük. ” -írja a bátor 17 éves lány.

“Azt hiszem, ugyanúgy nézek ki, mint bármely más lány. A rák nem mond rólad, mint személyről semmit. Minden napot úgy veszek, ahogy jön. A fiam a mindenem. Anyának lenni fantasztikus érzés, ő számomra a világ. Csak őmiatta élek.”

Már nagyon sok pénzt sikerült összegyűjteni és reméljük, hogy ez tovább folytatódik. Rhianna egy nagyon bátor fiatal lány, nagyon csodáljuk kitartását. Kérjük ossza meg, ha egyetért ezzel!

betöltés...