16 nagyon szokatlan tény a világról, amit valószínű soha nem találsz meg az enciklopédiában!

A világ egy csodálatos hely. Amikor úgy gondolod, hogy már mindennek szemtanúja voltál mindig valami újdonsággal rukkol elő a bolygó. Még a hétköznapi dolgok is néha teljesen a feje tetejére állíthatják világunkat. Például kiderül, hogy a világ arany tartalékainak 1/10-e az indiai háziasszonyoké, és vannak olyan falubeli emberek, akik egy furcsa alvási szindróma miatt egy hétig aludtak.

Több hasonló és egyben hihetetlen tényt gyűjtöttünk össze a világunkról, amiről soha nem fogsz olvasni egy enciklopédiában sem.

Steven Spielberg akarta rendezni a James Bond filmeket, de elutasították. Elmondta problémáját George Lucas barátjának, aki azt mondta, hogy van egy ötlete, hogy hogyan készítsen a James Bond filmeknél jobbat. Így jött létre Indiana Jones.

A bébi elefántok beveszik a szájukba az ormányukat, ahogy a kisbabák a hüvelykujjukat.

A világ arany tartalékának 1/10 része az indiai háziasszonyokhoz tartozik. Ez több, mint az Egyesült Államok, Svájc és Németország aranytartaléka.

1982-ben egy embernek sikerült beosonnia a Buckingham-palotába. 30 percen át Cheddar sajtot evett és bejárta az egész palotát. Majd helyet foglalt a királyi trónon és megivott fél üveg bort, miután ezzel végzett elment haza.

Kazahsztán egy kis falucskájában egy furcsa alvási szindróma ütötte fel a fejét. Az emberek fáradtnak és álmosnak érezték magukat, és néhányan egy teljes héten át aludtak. Sok tudós végzett tanulmányt, de nem tudták megmondani, mi volt ennek a hihetetlen jelenségnek az oka.

Azokat az almákat, amiket a boltokban megvásárolunk, 6-12 hónappal előbb leszedik a fáról. Ezután speciális raktárakba helyezik el őket, ahol nagyon alacsony az oxigénszint, hogy ne veszítsék el megjelenésüket.

Az atomok 99,9999999\% üres tér. Ha összegyűjtenénk az összes embert a világon és eltávolítanánk belőlük az üres atomokat, akkorák lennének, mint egy narancs.

Az amerikai haditengerészet lecserélte a régi tengeralattjárók irányítórendszerét Xbox 360 vezérlőkre. Ezzel a módszerrel az új katonák sokkal gyorsabban tanultak meg tengeralattjárót vezetni.

Így változott meg a Coca-Cola üvegek alakja az évek során. Ha balról jobbra nézzük őket, akkor az első üveg 1899-ben jelent meg, a második 1900-ban, a harmadik 1915-ben, a negyedik 1916-ban, az ötödik 1957-ben, a hatodik pedig 1986-ban.

Azok az emberek, akik 65 évvel ezelőtt születtek, még a mai napig élnek. A 20. század előtt az átlag életkor globálisan csak 33-39 év volt. Ma ez a szám már sokkal több, hála a modern orvostudománynak és a gyógyszereknek.

Az emberi köldökben sokkal több a baktérium, mint egy fürdőszobában. Tudósok összehasonlítottak, köldökből származó és fürdőszobából származó baktériumokat, és az derült ki, hogy a köldökben több, mint 1500 fajta baktérium van, amik még a tudósok számára is ismeretlenek.

A vietnami háború végén egy amerikai hajónak le kellett dobnia egy 10 millió dolláros helikoptert magáról, hogy egy pilóta a családjával le tudjon szállni a fedélzeten.

Nagyon kevesen tudják, hogy Elvis Presley természetes hajszíne szőke volt. Fiatalon kezdte el befesteni és az embereken is úgy maradt meg, mint a sötét hajú macsó.

Egy ausztrál tehergépkocsi-vezetőnek szívrohama volt, és klinikai halált tapasztalt. 12 napig volt kómában, és amikor az orvosok le akarták kapcsolni a lélegeztetőgépről, felébredt.

A 19. század elején a ketchupot hasmenés és a sárgaság gyógyítására használták. Még tabletta is készült belőle. Később kiderült, hogy ez nem valós információ volt és azóta csak szószként használjuk.

Vannak, akik úgy vélik, hogy képesek meghatározni csupán a kismama pocakjának formája alapján, hogy kisfiút vagy kislányt hordanak a szíve alatt. Ha a pocak csak előre nő, akkor kisfiú lesz, ám, ha oldalra is, akkor kislány. De ez nem minden esetben igaz, hiszen a pocak formája függ attól is, hogy milyen alkata van a kismamának, vagy épp milyen magas.

betöltés...