Amit egyetlen orvos sem fog elmondani neked: így szabadulj meg hatékonyan a fejtetvektől

Így szabadulj meg hatékonyan a fejtetvektől!

Ha a gyereked gyakran vakarja a fejét, nem árt közelebbről megvizsgálni a fejbőrét, a hajszálakat, mert lehetséges, hogy fejtetű okozza a kényelmetlen tüneteket.

Ezek a parányi vérszívók leginkább a fülek mögötti területen, valamint a tarkó körüli hajrészben tanyáznak. A fejtetvek vérrel táplálkoznak, sötétvörös ürüléket hagynak maguk után, petéit is a hajszálak közé rakja.

Leginkább az óvodás, iskolás korú gyerekeknél fordul elő, a lányok, hosszabb hajuk miatt könnyebben megfertőződhetnek.

Most következzen egy hatékony tetűellenes módszer, amely segít megszabadulni a fejtetvektől.

Szükséged lesz:

  • speciális, sűrű szálú fésűre;
  • alkoholos szájvízre;
  • ecetre;
  • zuhanyzó műanyag sapkára, vagy műanyag zacskóra;
  • törölközőre;

Mi a teendő?

1. Nedvesítsd teljesen be a gyerek haját a szájvízzel, majd húzd rá a fejére a zuhanyzósapkát, vagy egy zacskót, hogy beborítsa a haját. Maradjon így egy órát.

2. Öblítsd le a gyerek haját langyos vízzel, majd ecettel áztasd be a fejbőrét, valamint a haját, ezáltal a petéktől is megszabadulhatsz. Borítsd be ismét a gyerek fejét a zuhanyzósapkával, ez esetben is egy órát várni kell.

3. Mosd meg a gyerek haját samponnal, majd a fésűvel fésüld alaposan át a tincseket. A végén törölközővel töröld meg a haját és szárítsd meg.

4. Ha az iskolában még nem múlt el a fertőzésveszély, akkor csak úgy indítsd útnak a gyerekedet, ha előbb befújod a haját szájvízzel.

betöltés...