Hogyan lehet az hogy 20 éve senki nem vette észre egészen mostanáig? A szívem megszakadt.

Az elmúlt 20 évben, egy férfi, Roque “Rocky” Abalsamo olyat tett minden nap, hogy az egyszerűen szívszorító. 1993-ban a felesége Julia “Julita” Echeverria Abalsamo 35 éves korában elhunyt. Azóta, ő szorgalmasan ült a lány sírjánál a Szent József temetőben Bostonban. Nem evett. Nem ivott. Rocky azt tette, hogy szembeszállt a hőséggel, az esővel, a hideggel és a hóval, hogy a felesége mellett lehessen.

Rocky Julitá-val 1937 óta; soha nem akart akár egy napot is megélni nélküle.

A pár az 1930-as években találkozott Buenos Aires-ben. Rocky csak hallgatta, hogy Julita beszél a barátaival, és úgy érezte, hogy meg kell ismernie azt az  embert akit hallott, hogy mennyire tele van ez a nő szeretettel és jósággal. Lényegében attól a pillanattól kezdve ők ketten együtt voltak.  A találkozásuk utáni tavasszal feleségül vette őt, és egy boldog életet éltek le együtt. A házaspárnak két gyermeke született, akiket ők az Egyesült Államokba követtek.

Rocky és Julita már 55 éve voltak házasok, mikor Julitán egy szükséges szívműtétet kellett végrehajtani. De a beavatkozás utáni komplikációkba a nő belehalt. Rockyt a felesége halála annyira felzaklatta, hogy úgy érezte, nem mozdulhat a felesége mellől. Ekkor kezdte a napi virrasztását a párja sírja mellett, és folytatta az utóbbi több mint két évtized során.
Bostonban ő egy helyi híresség lett. A látogatók a temetőben ruhát vagy élelmiszer hoztak neki rendszeresen. Vagy néha egyszerűen csak megálltak beszélgetni. Nem számított, milyen hosszú ideig tart egy-egy ilyen látogatás, mindenki, aki találkozott vele, kapott valamit abból a szeretetből, melyet Rocky a felesége iránt érzett.
Tragikus, de Rocky január 22-én a Stonehedge-i Egészségcentrumban meghalt.  97 éves volt és már hosszú ideje beteg volt. Bár a családjának természetesen hiányzik, de egy dologban teljesen biztosak: ő és Julita most végre újra találkoztak.

forrás

betöltés...