8 fontos terület a kutyádon, amit masszírozni kell, és nagyon hálás lesz érte

Mindannyian tudjuk, hogy a masszázs csökkenti a fáradtságot egy hosszú munkanap után, enyhíti a fájdalmat, de még az egészségi állapotunkat is javítja. Ha eddig azt hitted, hogy a masszázs csak az ember számára előnyös, meg fogsz lepődni azon, hogy a kutyákkal is képes csodát tenni! Egy jó masszázs megnyugtatja a kutya idegrendszerét, játék vagy mozgás előtt felmelegíti az izmait, csökkenti a fájdalmat az izmokban és az ízületekben.
Most megtudhatod, hol masszírozd a kutyád, hogy fittebb, egészségesebb és nyugodtabb legyen!

1. Fej

A kutya fejében találhatók izmok, szervek és rengeteg ér, melyeknek mind nagyon hasznos, ha masszázzsal fokozzuk a vérkeringést. A kutya fejében található izmok befeszülhetnek és begörcsölhetnek, pont úgy, mint a test más részein lévő izmok. Egy fejmasszázzsal csökkenthetjük ezt, ahogyan a stresszt is. A megfelelő mozdulatokkal 10-15 percig masszírozd a kutya fejét. Ne nyomd erősen, finom mozdulatokkal végezd!

2. Fülek

Ha finoman húzod a füleket, és masszírozod őket, javíthatod bennük a vérkeringést. Fordítsd úgy a füleket, hogy a hallójárat szellőzni tudjon. Azzal fejezd be a masszázst, hogy az ujjaidat lefelé csúsztatod a fülön. Légy óvatos, nehogy nagyon megnyomkodd a füleket!

3. Nyak

Ha észreveszed, hogy a kutyád a feje helyett az egész testét fordítja el, hogy megnézzen valamit, valószínű, hogy bemerevedett a nyaka. A kutyáknál a nyak könnyen befeszül és megsérül, ezért jobb, ha megnézeted állatorvossal, hogy kizárja a komoly sérülés lehetőségét. Ha nem sérülésről van szó, próbáld meg masszázzsal ellazítani a kutya nyakát, és enyhíteni benne a fájdalmat. Ha ez kellemetlen a kutyának, közben simogatással, dédelgetéssel nyugtasd.

4. Hát

A kutyák gerincmasszázsára többféle technika is létezik annak megfelelően, hogy mi a célunk vele. Ha tenyérrel végzed a masszázst, ellazíthatod a kutyád, nyújthatod az izmait. Az oda-vissza gördülő mozdulatokkal serkentheted a vérkeringést és fellazíthatod a kötött izmokat. Vedd figyelembe, hogy ha a kutyádnak fáj a háta, és túl keményen masszírozod, ott hagyhat, vagy rosszabb esetben oda is kaphat, hiszen fájdalmat okozol neki. Tehát légy gyengéd!

5. Has

A nem megfelelő étrend, a túlevés, a paraziták és számos más tényező is vezethet ahhoz, hogy a kutyának gondjai lesznek az emésztéssel. Ha finom, körkörös mozdulatokkal masszírozod a hasát, stimulálhatod a bélműködést, és csökkentheted az emésztési zavarokat.

6. Lábak

Akár fiatal, akár idősebb, a kutyának is lehet ízületi gyulladása. A lábmasszázzsal enyhítheted a fájdalmát és a láb fáradtságát, fellazíthatod vele az izmokat.

7. Mancsok

A mancsmasszázs a kutyának ugyanolyan, mint az embernek a talp- vagy lábfejmasszázs. Ellazítja a kutyát, javítja a vérkeringést, és lehetőséget ad arra is, hogy megvizsgálhasd a mancsokat, hogy minden rendben van-e velük.

8. Mellkas

Azon a részen, ahol a fej és a nyak találkoznak, található a paraszimpatikus idegrendszer. Ennek a masszírozása nyugtatólag hat a kutyára. Ez a terület kapcsolatban van a keringési rendszerrel is, ezért a masszírozása jót tesz a szívnek és a vérnyomásnak.

Egy jó masszázs oldja a kutyában a szorongást, javítja az emésztését, erősíti az immunrendszerét, ellazítja a feszes izmokat, és javítja az ízületek mozgékonyságát. Próbálj meg napi 10 percet masszázzsal tölteni, és figyeld kutyád reakcióját! Néhány nap után meg fogod tanulni, hogy mely technikák válnak be leginkább a kutyádnál.

betöltés...