Párkapcsolati, egészségügyi vagy más problémád van? Öleld meg ezt a fát és vége minden bajnak! Millióknak bevált!

A fa-terápia civilizált világunkban sajnos feledésbe merült, pedig ősidők óta ismert volt. (Így például az első sápadt arcúak igencsak nagy szemeket meresztettek a fákat ölelgető indiánok láttán, akik néhány perc múlva újult erővel mennek tovább…) Az indián a fát magával egyenrangú lénynek tekinti. Fát kidönteni némely törzsnél bűnnek számít. A fa számukra az istenek lakhelye A mi őseink is tudtak erről, ugyanúgy mint a rómaiak, a görögök és a kelták is.

A különféle vallásokban és mondákban a fa fontos szerepet játszik. Az indián kultúra szerint is jó szellemek lakoztak a fákban. Azután az ő teremtéslegendájukban van az, hogy Isten nyilat lő kőrisbe, a sebből szivárgó vérből lett az ember.
Egyik írásban találtam, hogy Buddha állítólag fügefa alatt világosodott meg. Az ősmagyar mondák “égig érő fáról”, “életfáról” szólnak. A hinduk szerint Visnu isten fügefa alatt született. A Biblia a “Tudás Fájáról” beszél, amely az Édenkertben nőtt. Ezért hiszem azt én is, hogy a fákban csakugyan gyógyító energia rejlik. Van néhány fa, amelyik mindenkire jó hatással lehet, de nem árt, ha tudod, hogy melyik a “te fád”, vagyis melyik az, amelyik levezetheti a testedből a negatív energiát és feltölthet pozitívval. A közeli testi kapcsolat egy fával visszaadja az embernek az elvesztett energiáját. Feltölt, akár az áram az akkumulátort. A fák energetikai tere április és október között a legerősebb.

A terápia módja:

Öleld át a fatörzset, homlokodat támaszd neki, csukd be a szemed és próbáld meg érezni, ahogyan átveszi a tested a fa energiáját. Itt fizikai folyamatok zajlanak, a fa és a ember része a természetnek, tehát ami történik, az is természetes folyamat. Nem csupán a képzeletedben, hanem a valóságban is lejátszódik és elindul a gyógyulás. Tehát menj ki a természetbe, keresd fel a kedvenc fádat, öleld át, áramoljon át az energiája feléd.

Amikor lelkedet elönti a kétség és a fájdalom, fordulj a természethez segítségért. Sétálj a kedvenc parkodban, vagy a közeli erdőben, a lényeg, hogy a fák gyógyító energiái fonjanak körbe. Minimum egy óra a zöldben, és a fák elszívják negatív gondolataidat, és feltöltenek pozitív életérzésekkel. A fák valóban nagy erővel bírnak, légy nyitott, és meglátod, hogy milyen nagyszerű érzés frissülni a szabadban.

Így ölelkezzünk!

Ha élvezni akarjuk egy fa jótékony kisugárzását, homlokunkat, mellkasunkat és hasunkat érintsük legalább öt percig a fatörzshöz! A bal kezünk felfelé, a jobb lefelé mutasson, majd forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és a lábunk is érinthesse a törzset!

TIPP: ha álmatlanság kínoz, akkor meztelen talpaddal érintsed a fa törzsét tíz percig! – Jobb, ha a fa energiáját nappal vesszük igénybe, mert esténként ez lesüllyed a gyökerekbe.

És most lássuk, melyik fa milyen lelki panaszra jelenthet gyógyírt!

Almafa
Különösen tavasszal szép, amikor virágzik. Az édes illat vonzza az ember, és javítja a hangulatát. Alkalmazás: A lehangolt és szomorú embernek hasznos az almafa derűs kisugárzása.

Bükkfa 
Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni – vagy nekitámaszkodni – legalább tíz percre. A bükk sugárzása fejfájás és migrén esetén hasznos, illetve támogatja a szellemi munkát. A németek szerint zivatarban a bükk a legbiztonságosabb fa, amely stabilitásával, erős állóképességével példát mutat az embereknek. Zaklatott, és érzelmileg labilis városi embereknek való gyönyörű fa, amely megtanít minket, hogy minden helyzetben “több lábbal álljunk” a földön. Pszichológiai vizsgálatok bizonyították, hogy ha bükkfaerdőben sétálunk, feltöltődhetünk életenergiával. A bükk ugyanis kigyógyít a búskomorságból, visszaadja jókedvünket, erősít, frissít. Aki vérkeringési zavarokkal küzd vagy túlérzékeny a stresszhatásokra, tartózkodjon minél sűrűbben – hetente legalább egyszer – bükkfák közelében. Már tízperces közelség is elegendő. A fa levelei csillapítják a fejfájást is.

Borsfa
A borsfa enyhíti a hátfájást, lazítja a merev ízületeket, csökkenti az izomlázat.

Ciprus
A ciprus, ez az örökzöld tűlevelű, a toszkán táj jellegzetes eleme, Talán ezért kelt vágyat és jó érzést látványa oly sok embernek.Alkalmazás: A ciprus lábánál vigaszt találhat. Az álmodozó embernek segít, hogy nyugodtan, de céltudatosan foglalkozzon élete tervezésével.

Cseresznyefa
A párkapcsolati gátlásokat oldhatjuk vele, de segít a szexuális problémák megoldásában is. Érdemes a párunkkal közösen megölelnünk!

Eukaliptusz
Az eukaliptuszfa színes, kámforillatú, szalagosan hámló kérge kimerültség ellen használt népi gyógyszer.

Éger
Az éger spirituális fa, a misztikusok, mágusok és boszorkányok fája. Akik nem nyitottak a spiritualitásra, kerüljék el, mert összezavar és nyugtalanságot okoz!

Fahéjfa
A fahéj ágainak kérgéből készítik az édességek ízesítésére használt, édeskés-csípős fűszert. Ágaiból keringésjavító, lázcsillapító drogot is nyernek.

Fenyő
Nyugtató, energetizáló és gyógyító hatású. Kisebb-nagyobb testi és lelki nyavalyák esetén érdemes naponta megölelnünk egy fenyőt, az aurájában töltött minden perc gyógyító hatású.

Fügefa
A fügefa megtisztítja az ember auráját, erősíti a szívet és az idegeket, segít reumatikus fájdalmak esetén. A fügefát akár a lakásban is tarthatunk, de a kertekben is vígan megél, édes gyümölcsével elkényeztetve a gazdáját. A füge erősíti és támogatja a bizonytalan embert.

Fűz – Szomorúfűz
Kifejezetten elegáns fa, amely akár 30 méter magasra is megnőhet. Feltűnőek az ezüstös levelei és kérge. A homeopátiában reumás panaszokra használják. Alkalmazás: A dühöngő kedélyekre a fűz nagyon jó hatású, szelídíti a lendületét és jó útra téríti. Segít feldolgozni a szomorúságot, túltenni magunkat a gyászon és az elváláson, emellett a depresszió ellen is megölelhetjük.

Gesztenye
Ki ne ismerné a sült gesztenye édes ízét és illatát? Piacokon gyakran találkozhatunk vele. Az illat sokakban a gyermekkor biztonságos érzését ébreszti fel, és talán hihetetlennek tűnik, de ez az érzés bizony egy árnyas gesztenyefa alatt is elfoghatja az embert. Alkalmazás: A védettség érzését keltik bennünk, ha gesztenyefák közelében tartózkodunk. A gesztenyefa erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.

Hársfa
A párkapcsolati problémák megoldója, hiszen segít összehangolni a szív és az ész energiáit, feloldja a szerelmi problémák és a féltékenység okozta energiablokkokat. Ezt azonban ne közösen ölelgessük, mert a hárs segít pontot tenni a rosszul működő kapcsolatok végére is. A hársfa amellett, hogy hosszú életű, akár 500 évig sem korhad el. A germánoknál a hárs szent fa volt, a szerelmesek fája: az a fa, amely termékenységet és jómódot ad. A fa-terápia során éppen ezért a szerelem képességét erősíti. Emellett támogatja a test mozgékonyságát, meghosszabbítja az életet, és állítólag megfiatalít.

Indiai vasfa
Az indiai vasfa a buddhisták szent fája. Aromás kérge összehúzó, izzasztó hatású.

Juhar
Az igénytelen fa nem nagyon magas, koronája terjeszkedő. Ősszel mutatja igazi szépségét, a lomb sárgára és vörösre színeződik, mintha lángokban állna. Alkalmazás: Belső nyugtalanság és pánik esetén célszerű juharfák közelében tartózkodni.

Keserű-fa
A keserűfa forgácsát lázas trópusi betegségek gyógyítására használják. Rovarölő hatása miatt levéltetvek ellen jó.

Kőris
A kőrisfa segít megérteni a sorsunkat, feldolgozni a váratlan eseményeket, aktiválja a tudatalattit, és erősíti az akaraterőt. Új erőt ad, ha már úgy érezzük, túl sok csapást kaptunk az élettől.

Nyír
Különösen fehér kérge elragadó, amit idősebb korában sötét repedések hálóznak be. A karcsú alak is tetszést ébreszthet, amely annyira hajlékony, hogy a legkeményebb viharnak is ellenáll. Alkalmazás: Mindenkinek segít, aki úgy érzi, túl nagy rajta a fizikai / lelki terhelés. Arra tanít, hogyan éljük túl az élet viharait. A nyírfa a tavasz és a fiatalság mágikus fája. Elűzi a szorongást, a melankóliát és a kedvtelenséget. A nyírfa mágikus ereje végett egy külön fejezetben szólunk a cikk végén

Tölgy
A tölgy az erő érzetét kelti, hiszen csak úgy duzzad az erőtől. Nem csoda: 30-40 méter magasra nő, és több száz évet is megél. Alkalmazás: A tölgy átadja az embernek az erejét. Ha valaki lelkileg gyenge, vagy nehéz feladat előtt áll, célszerű tölgyesben sétálnia, esetleg tölgyet ültetni a kertjébe. A testi és a lelki méregtelenítést is beindítja. Ez a fa segít megszabadulni a negatív gondolatoktól, felerősíti a pozitív energiákat. A tölgy rendezi a gondolatokat, segít dönteni, és élesíti az elmét. A német tölgy erőt sugároz. A germánok és a kelták egészen különleges kapcsolatban álltak a fákkal, különösen a tölggyel. A germánoknál Thor a dörgés istenének megszemélyesítője volt. Tisztelettel szemlélték, hogy a villám, amely gyakran csap a tölgybe, alig okoz neki nagyobb kárt. Ma már tudjuk, hogy a tölgy gyökere gyakran a talajvizet is eléri, így a villám hatalmas energiáját levezeti. Magában a fában alig okoz kárt. A kelták, főleg a druidák ismerték a tölgy gyógyító erejét – leveléből, kérgéből gyógyszer készítettek.

Tiszafa
A tiszafa köszvény, reuma és májbetegségek esetén segít, érintése után azonban mossunk kezet, mert a fa és a tűlevelek mérgezőek!

Azon betegek, akik zöld növényzetet látnak, gyorsabban felépülnek, ez az oka annak is, hogy a wellnesscentrumok fás zöldterületeket választanak környezetül. Az Egyesült Államokban folytatott legújabb kutatások igazolták ezt az elméletet: azok a betegek, akik kórházi szobájuk ablakából sivár betonépületek helyett fákat és zöld növényzetet látnak, gyorsabban felépültek, illetve terápiájukhoz kevésbé erős gyógyszereket kellett használni.

betöltés...