Ez a férfi nagy veszélyben van. Nézd meg mit csinál a szarvasbika!

A vadállatok viselkedése kiszámíthatatlan, hiszen ösztönösen cselekednek, és bármennyire is barátságosnak tűnjenek, elég egy óvatlan mozdulat, pillantás, és az állat megijed, majd ahelyett, hogy elmenekülne, védekezésképpen gyorsan támadásba lendül.

Az alábbi videó egy fiatal jávorszarvas bika és egy fotós nem mindennapi találkozását örökíti meg. Az eset még 2013. október 20-án történt, az amerikai Great Smoky Mountains Nemzeti Parkban, a Cataloochee-völgyben.

A 7 perces felvételen a fényképész szerencsére épp bőrrel megússza a találkozást a vaddal, de könnyen komoly, vagy akár végzetes sérülést is szenvedhetett, mivel a harcias szarvas két tűhegyes szarvával folyamatosan „kóstolgatta” a földön ülő fotóst. Szerencsére azonban az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt, végül egy autós segített a bajba jutott fotógráfusnak, aki beszállt a kocsiba, és még a felszerelést is sikerült megmenteni az állat patáitól, igaz, hogy pár dudálást be kellett vetni az akció sikeréért.

Vannak helyzetek, amikor jobb, ha felismerjük a vészhelyzetet, és időben lelépünk, mert talán nem érné meg kockáztatni testi épségünket még egy ritka, közeli fénykép kedvéért sem.

betöltés...