Adidas cipőt találhattak az 1500 éves múmián

Az internet népe időutazásról beszél, de a régészek legyintenek a feltételezésre.

Egyedülálló felfedezést tettek Mongólia hegyvidékes területén a régészek, akik nagyjából 3000 méteres magasságban bukkantak rá egy múmiára. A szakértők eddigi vizsgálata szerint a mumifikálódott test 1500 éves lehet, a nemét tekintve pedig arra gyanakodnak a régészek, hogy nőről lehet szó, ugyanis a test mellett nem találtak olyan fegyvert, esetleg más tárgyat, ami arra utalna, hogy a múmia férfi.

A felfedezés nemcsak a régészeket hozta lázba, hanem az internet népét is, ugyanis valaki kiszúrta, hogy a múmia lábán található cipő nagyon hasonlít az Adidas lábbelikhez, ugyanis az oldalán jól láthatók a cég védjegyeként ismert csíkok.

A cipő miatt sokan arra következtettek, hogy a múmia időutazó volt, ám a régészek csak legyintenek az elméletre, hiszen számukra már az is szenzáció, hogy ilyen értékes leletet találtak Mongóliában, ahol erre eddig nem igen volt példa.

A szakértők jelenleg azon dolgoznak, hogy szépen, óvatosan, lassan kicsomagolják a múmiát, hogy még többet megtudjanak róla. Annyi már kiderült a testről, hogy hétköznapi emberről van szó, tehát nem tartozott elit vagy uralkodó családhoz.

betöltés...