20 dolog, amire a nőknek egyfolytában figyelniük kell, a férfiaknak meg eszükbe se jut

A férfiak többsége nem is gondol rá, mennyi mindenre kell odafigyelniük a nőknek, hogy mindig vonzóak legyenek, és hogy ne kerüljenek bajba.

Még mindig úgy gondolod, hogy a nők egyenlők a férfiakkal? Ezt a kérdést az alábbi mondatok kísértében teszi fel a Buzzfeed, ami erősen feminista hangzású felütés.

De ha végigolvasod az alábbi listát, talán te is belátod, hogy van ebben valami.

A nők…

1. Mikor egyedül sétálnak éjszaka, a kulcsuk fegyverként is funkcionál a kezükben.

2. Elfordítják a fejhallgatót, hogy megbizonyosodjanak róla, nem követi őket senki.

3. Ha egy idegen sétál mögöttük, akkor bekapcsol az „Én gyorsan sétálok, de nem annyira, hogy a másik észlelje a félelmemet”-üzemmód.

4. Felhívják a barátaikat, amikor egyedül ülnek taxiba, hogy biztonságban érezzék magukat.

5. Üzenetet küldenek, ha hazaérnek, hogy a férfi tudja, jól vannak.

6. Közel ülnek más nőkhöz a tömegközlekedési eszközökön, így minimalizálják a kockázatot, hogy valaki majd zaklatja, vagy megtámadja őket.

7. Úgy tesznek, mintha a telefonjuk bármilyen helyzetben készenlétben állna a hívásra.

8. Jegygyűrűt viselnek, így csökkentik annak esélyét, hogy a férfiak nyomuljanak, vagy zaklassák őket. Az ékszert látva a férfiak talán könnyebben tiszteletben tartják, ha egy nő nemet mond.

9. Hamis nevet és telefonszámot adnak meg, így nem kockáztatják az elutasítás szülte haragot.

10.

Csendben maradnak, amikor verbálisan zaklatják őket. Ha ugyanis harcolnának a másik féllel a félelmük miatt, azzal a testi épségüket kockáztathatnák.

11. Ügyelnek arra, hogy egy barát mindig tudja, hol lesz az első randi, pláne ha vakrandiról van szó.

12. Semlegesen nyilatkoznak, olyan szavakkal, mint a “csak” és a “sajnálom”, hogy elkerüljék a tolakodás vagy az agresszivitás látszatát.

13. Ismétlik magukat újra és újra, amíg a másik fél meg nem érti a lényeget.

14. Eltávolítják a szőrt a hónaljról, lábakról és a bikinivonalról, mert a férfiaknál mindez teljesen elfogadható, de a nőknél nem.

15. Sminket hordanak, mert a férfiak hajlamosak azt hinni, hogy a természetes arc nem elég szép. Vagy csupán azért, mert tetszik nekik – erre pedig megkapják, hogy túlságosan mű a kinézetük.

16. Vagy nem viselnek sminket, mert nem akarnak – ekkor viszont fáradtnak vagy betegnek nevezik őket.

17. Engednek a férfiaknak, ha tévé- vagy filmnézésről van szó, és csak néhány alkalommal tiltakoznak. Ekkor viszont a nők kapnak főszerepet.

18. Ha nemi életet élnek és nem akarnak teherbe esni, számtalan mellékhatást okozó és drága fogamzásgátlót szednek, mert még mindig nincs ugyanilyen szer férfiak számára.

19. Sokan közülük abban a tudatban vannak, hogy a férfiak által dominált kormány rendelkezhet a testükkel a saját akaratukat is felülírva.

20. És hallgatják, ahogy az emberek arról papolnak, hogy a nők problémái nem valódiak, és ne panaszkodjanak, hisz “a nők már rég egyenlőek”.

Ha már ilyen egyértelmű listát készített a Buzzfeed, mi kissé hiányoljuk belőle a még mindig érthetetlen fizetésbeli különbségeket nők és férfiak közt. De ha már a felsorolásból kihagyták, legalább megmutatjuk az erről szóló, zseniális videót, amit gyerekekkel készítettek:

betöltés...