Tudod, hogy miért fontos lefekvés előtt a talpmasszázs? Ha ezt elolvasod minden este megcsinálod!

Ma már az orvosok is tisztában vannak azzal, hogy saját kezűleg alkalmazott masszázsnak gyógyító hatása van, sok betegséget meg lehet előzni, ha rendszeresen alkalmazzuk ezt az ősi és mégis rendkívül egyszerű praktikát.

A masszírozással több olyan sejtszövet serkenthető, amelynek egészségvédő hatása van. Például fokozhatjuk a keringést, a rendszeres masszázzsal megszabadulhatunk akár a zsírpárnáktól, de a nyirokrendszert is beindíthatjuk, ezáltal segítve a szervezet méregtelenítését verejtékezés által.

Ennek hatására a bőr minősége és egészsége is javul, hiszen a véráramlás serkentésével a hajszálereken keresztül több oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ezáltal bőrünk bársonyos és puha lesz, és a ráncok is mérséklődnek.

A technika segítségével még az emésztési gondokat is lehet orvosolni, de még az izomlázat is meg lehet előzni vele.

A fenti ábrán megtekinthető, hogy a talpunk különböző pontjain húzódó idegvégződések melyik szervünkhöz kapcsolódnak. Amelyik szervünkkel baj van, azzal érdemes foglalkozni, és lefekvés előtt legalább 10–15 percig azon a helyen alaposan meg kell masszírozni. Közben figyeljünk a légzésünkre, igyekezünk minél jobban ellazulni, megtisztítani az elménket, a lelkünket a negatív dolgoktól.

Ha ezt a jó szokásunkat megtartjuk, az egész szervezetünket kordában fogjuk tartani, megelőzhetjük a betegségeket, a szervműködési rendellenességeket.

betöltés...