Te felismered, hogy mi van a képen és honnan ered furcsa elnevezése?

Gyermekkorunk nagy kedvencére emlékeztek még? Ne áruljátok el rögtön mi látható a képen, had gondolkodjon egy kicsit a fiatalabb generáció is!

Annyit segítünk, hogy átlátszó zsírpapírban és tömbökben árulták… olyan finom buktát azóta sem ettem, mint amit a mama csinált ilyen töltelékkel, és az iskolai menzán is sokan találkozhattak ezzel a fajta “szalonnával”.

És hogy honnan ered az elnevezése a “Hitlerszalonnának”?

Azért nevezték el Adolf Hitlerről, mert a második világháború végén találták ki. Bizonyos források szerint Hitler parancsba adta a birodalom vegyész-kémikusai számára, hogy találják meg a megoldást a birodalomban várható éhezés megelőzésére, az élelmezés válságos helyzetére. A megszületett megoldás egyaránt tartalmazott emberi fogyasztásra alkalmas állati és növényi anyagokat, fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is. Ekkor terjedt el Németországban, majd Magyarországon is. A romló élelmiszerellátást próbálták jobbá és változatosabbá tenni vele a katonák és a civil lakosság számára is. Napjainkban is lehet kapni, hivatalosan sütésálló lekvárnak hívják, hasonlít a gyümölcssajthoz.

betöltés...