Kínai herbalista, aki közel 256 évet élt! Elmondjuk a titkát!

A herbalistának 23 felesége volt és több mint 200 gyereket nevelt fel.

A hivatalos feljegyezések szerint Li Ching-Yuen kínai herbalista 1677-ben született Kínában (bár ő maga azt állította, hogy 1736-ban született). Egész életében a herbalizmusnak és a harcművészeteknek élt. 1930-ban a New York Times egy cikket publikált, melyben kínai kormányzati dokumentumokról írtak. Az egyik ilyen hivatalos iratban szerepelt, hogy 1827-ben Li Ching-Yuen 150. születésnapja alkalmából gratuláltak. Egy másik dokumentum pedig az 1877-es 200. születésnapja alkalmából küldött gratulációt tartalmazta.

Hogyan csinálta?

Li Ching-Yuen egy mondatba foglalta össze életfilozófiáját: „A szívet az tartja nyugodtan, ha úgy ülünk, mint egy teknős, olyan gyorsan sétálunk, mint egy galamb és úgy alszunk, mint egy kutya.”

Adjunk a történethez még egy érdekes történelmi eseményt. A kínai hadsereg generálisa, Yans Sen egyszer meghívta magához Lit és felajánlotta neki, hogy ő tanítsa a kínai katonák számára a harcművészetet. A generális nem hitte el, hogy a megérkezett fiatalos vendég voltaképp 250 éves.

Li Ching-Yuen 1933. május 6-án halt meg. Tanítványaitól úgy búcsúzott el, hogy ő már minden feladatot befejezet, amire az életét kapta, most már készen áll arra, hogy haza térjen.

Ez vajon igaz történet?
Senki sem ismerheti a teljes igazságot, csak ha úgy olvasod a történetet, hogy a szívedre hallgatsz, és nem korlátoz be a racionális elme, mert akkor megérted az apróságokat is és sokat tanulhatsz belőle.

Megtalálhatók mind a nyugati orvosi csodák között, mind a keleti jógik világába azok, akik több mint 100 évet éltek. És nem csak túlélték ezt a sok évet, hanem élvezték is, fiatalossággal, aktivitással és tele lelkesedéssel. Mit is tanulhatunk tőlük?

A holisztikus gyógyászat az, amire szükségünk van

Napjainkban a modern orvostudomány is egyetért azzal, hogy a betegségek 70\%-a a negatív gondolatokra és az érzelmi stresszre vezethető vissza. Így alakult ki az úgy nevezett „pszichoszomatikus” jelző és ez okozza a legnagyobb fejfájást a hagyományos egészségügyi rendszer egészének.

Néha több napos stressz is elég, hogy gyomorfekély alakuljon ki. Néha több éves stressz akár cukorbetegséget, szívbetegséget, vagy rossz általános egészségi állapotot eredményezhet, esetleg csökkenti a termelékenységet vagy a boldogságérzetet.

Az orvosok és a tudósok egyetértenek abban, hogy a gondolataink közvetlenül is befolyásolhatják a szerveink és testünk egészének tevékenységét.

Az ókori orvostudomány holisztikusnak minősül, mert nem csak a fizikai testről gondoskodik, hanem a lélekről és az egyéni életmódról is. A módszer lehetővé teszi, hogy távol tartsa a betegség okait és nem csak a tünetek kezelésére koncentrál, így a betegség visszatérése megállítható. A modern orvostudomány, csak a testi tünetekkel és a betegség következményeivel foglalkozik. Ezért az gyakran visszatér, mert a betegség kiváltó okát nem kezelik.

Ez az a pont, amikor az egészség egyik legnagyobb titka felfedi magát – a gondolataink gyógyítanak meg minket. Több olyan dokumentált történet is van, amit az emberek vitatnak, mert súlyosan beteg ember gyógyította meg magát annak ellenére, hogy az orvosok már feladták a reményt.
Az egyik ilyen lenyűgöző történet Morris Goodmané, aki egy 1981-es repülőgép szerencsétlenségben halálos sebet kapott egy visszafordíthatatlan gerincsérülés folytán, mivel kilyukadt a membránja. Az ember életét a lélegeztető gép tartotta fent és az egyetlen életjel, amit meg tudott tenni, a pislogás. Azonban ő tisztában volt a gondolat hatalmával és néhány napon belül sikeresen regenerálta a saját membárjánt és képes volt önállóan lélegezni. Tudatosan regenerálta a sérült gerincvelőt is és elkezdhette használni a végtagjait is. Az orvosok nem értették a helyzetet, szerintük ezt „nem történhetett meg”. Néhány hónappal később Morris Goodman felállt, majd teljesen fel is épült. Ez a történet csak egy a sok közül körülöttünk. A gondolatok tehát nem csak megbetegíthetnek, de segíthetnek a gyógyíthatatlan betegségek leküzdésében.

A nehezen gyógyuló betegségek egy másik szemszögből

Az ősi ayurvedikus egészségügyi tudás nem csak azt bizonyítja, hogy léteznek a pszichoszomatikus betegségek, de egy listát is készítettek már, hogy melyik betegséget milyen speciális jellemvonás okoz. Mert mi más határozná meg a gondolatainkat, ha nem a jellemvonásaink?

Itt van néhány példa, hogy milyen okok vezethettek a betegséghez, amiben te vagy szeretted szenved:

  1. Féltékenység – onkológiai betegségeket okozhat, gyengíti az immunrendszert
  2. Bosszúvágy – álmatlanságot okoz és torok-betegségeket
  3. Egy szituáció megoldásának képtelensége – tüdőbetegséget okozhat
  4. Erkölcsi elvek hiánya – krónikus betegségeket, fertőzéseket és bőrbetegségeket okozhat
  5. Túl katergorikus, megingathatatlan meggyőződés – cukorbetegséget, migrént, gyulladást okozhat
  6. Hazugság – alkoholizmust, gombás fertőzést okozhat, gyengíti az immunrendszert
  7. Agresszivitás – gyomorfekélyt, savas refluxot és szemölcsöt okozhat
  8. Kegyetlenség – epilepsziát, asztmát és vérszegénységet okozhat
  9. Konfliktuskeresés – pajzsmirigy növekedést okozhat
  10. Fásultság – cukorbetegséget okozhat
  11. Ellentmondásosság, vagy szeszélyesség – meddőséget okozhat
  12. Durvaság, sértegetés – cukorbetegséget és szívbetegségek okozhat
  13. Szorongás – emésztőrendszeri zavarokat, szív- és bőrbetegségeket okozhat
  14. Kapzsiság – onkológiai betegséget, elhízást és szívbetegségeket okozhat.

Honnan tudhatjuk, hogy ez igaz? Sok olyan nagydolog van a világunkban, amit csak tapasztalni lehet, gondolkodni rajtuk nem érdemes. Az ayurveda egy ősi tudás, ami még ma is működik és sokan, nagy emberek is használják. Érdekesség, hogy ahhoz, hogy a betegség teljesen eltűnik, ha a karaktereket meggyógyítják. Ez különösen fontos tény azok számára, akik valamilyen betegségben szenvednek, mint például a cukorbetegség, vagy a rák, amit a modern orvostudomány nem tud jelenleg gyógyítani.

Három út van, hogy egészségesen élj és jól is érezd magad

Ez azzal jár együtt, hogy magadon is dolgozz, de hosszú távon a befektetés megtérül.

Íme, a három módszer, amit három ezer éven keresztül teszteltek:

  1. Figyelj a gondolataidra. Tölts el minden este 5 percet azzal, hogy leírod, hogyan érezted magad azon a napon. Ne felejtsd el a tapasztalataidat és az érzéseidet. Milyen a negatív jellemvonásokat találsz magadban? Mit szeretnél tenni másnap, hogy ezeket a jellemvonásokat megváltoztasd és javíts magadon? Nagyon fontos, hogy mindent leírj.
  2. Próbálj olyan dolgokra gondolni, ami boldoggá tesz. Ez a pozitív gondolkodás csodája. Mikor olyan dolgokra gondolsz, amit szeretsz, a rezgéseid frekvenciája megváltozik, és a szervezet elkezdi önmagát gyógyítani. Még jobb, még több jó dolog történik az életed során, csak azért mert minden amire gondolsz valósággá válik, még azok a problémák is, amik zavarnak. Koncentrálj tehát arra, amit szeretsz és nézd, ahogy megváltozik körülötted minden.
  3. Próbáld ki a meditációt. A meditáció során a test és a lélek is megpihen és gyógyítja önmagát.

A betegség egyszerűen saját testünk jelzése a helytelen (vagy inkább előnytelen) életmódunkról. Először szorongásban, félelemben és negatív gondolatokban jelenik meg. Csak akkor, ha nem vesszük észre és kezdünk el dolgozni magunkon, jön a következő, erősebb jel fizikai tünetek formájában, hogy elgondolkodj azon, mit is csinálsz rosszul.

Csak a hasznos és értelmes dolgokat hagyd meg az életedben. Mert minden, ami neked hasznos, mások számára is hasznos lehet.

Oszd meg ezt másokkal is, hogy egészségesebb, hosszabb életet élhessenek!
Nincs lehetetlen!

Forrás

betöltés...