Fantasztikus japán technika, hogy szemeid fiatalabbnak tűnjenek - mindössze 1 percet igényel

A tükörbe nézve láthatjuk, hogy a korunk már a szemünkön is kezd megmutatkozni. Az arcunk a tekintetünktől fáradt és szomorú. A szemöldök, a felső szemhéj és a szem külső sarkai egyre lejjebb ereszkednek, körülöttük pedig kis ráncok alakulnak ki. A Shiatsu elnevezésű masszázs azonban segíthet megfiatalítani és helyreállítani a szem környékét. Különbözik más típusú masszázsoktól abban, hogy az egyetlen mozdulat amit alkalmaz, az bizonyos pontok nyomása. Leginkább a japán nők alkalmazzák, valószínűleg ez is az egyik titka fiatalságuknak és szépségüknek.

A Shiatsu masszázs világszerte egyre népszerűbb, még a japán orvoslás is hivatalosan elismerte hatásait. Mindennapos alkalmazása csupán 1 percet vesz igénybe! Érdemes elvégezned reggel és este, illetve bármikor, mikor fáradtnak érzed a szemeidet.

Miről szól a Shiatsu?

A masszázs neve két japán szóból áll össze, melyeknek jelentése: “nyomás” és “ujjak”. Tokujiro Namikoshi dolgozta ki a 20. század elején ezt a masszázst anatómiai ismeretei és a tibeti orvoslás titkos módszerei alapján. Ő elsősorban ízületi gyulladás kezelésére alkalmazta. Az egyszerű és hatékony módszer megtetszett a japánoknak, olyannyira, hogy az ország egészségügyi hatóságai hivatalosan is elismerték. Japánban azóta is alkalmazzák, beleértve a kozmetológia területét is. Érdekesség, hogy a módszer kitalálója 95 éves koráig élt, és valós koránál jóval fiatalabbnak nézett ki.

Hogyan működik?

Az arcon és a testen vannak olyan pontok, melyeket ha megnyomunk, a vér és a nyirokfolyadék jobban kezd áramlani, és a szövetekben az anyagcsere is felgyorsul. Ennek következtében beindul a szervezet természetes fiatalodási folyamata.

Nem kell egész területeket átmasszíroznod, csak bizonyos pontokra koncentrálj. Közepes intenzitással nyomd a megfelelő helyeket, hogy enyhe diszkomfortérzést tapasztalj.

A szem környékén alkalmazva a következőkben segíthet:

  • erősíti az izmokat,
  • csökkenti a ráncokat,
  • növeli a bőr rugalmasságát a kollagén és elasztin termelődésének fokozásával,
  • normalizálja a faggyútermelést.

1. Szemöldök felhúzás

Terület: A szemöldök két végpontja és a középső pontja.

A mutató-, a gyűrűs- és a középső ujjadat tedd ezekre a pontokra, és nyomd meg őket. Hogy a szemöldök visszahúzódjon régi helyére, enyhén nyomd felfelé.

Időtartam: 7 másodperc.

2. Szarkalábak ellen

Terület: A szemek külső sarkai.

A mutatóujjadat tedd erre a pontra, és kicsit melegítsd fel, nyomd és engedd el. Húzhatod az izmokat kissé a halántékod felé, de az ujjaidat ne vedd le a pontokról. Figyelj arra, hogy ne a bőrt, hanem az izmot nyomd.

Időtartam: 3 másodperc.

Ismétlés: 3-szor.

3. Puffadtság ellen

Terület: A belső szemzugok a szem és az orrnyereg között.

A mutatóujjadat tedd a megfelelő pontra, és végezz merőleges mozgást, ne nyújtsd, ne mozgasd a bőrt. A középső és a mutatóujjaddal villát alkotva egyszerre is nyomhatod a szem külső és belső sarkát.

Időtartam: 3 másodperc.

Ismétlés: 3-szor.

4. A szemöldök közötti ráncok ellen

Terület: A szemöldökök között.

Fogd össze a mutató-, a középső és a gyűrűsujjadat, majd az ujjbegyeiddel nyomd a három pontot a szemöldökeid között.

Időtartam: 5-7 másodperc.

Ismétlés: 2-szer.

5. Szem alatti terület megfiatalítása

Terület: A szem alatti részen, a csonton.

A mutató-, a középső és a gyűrűsujjaidat fogd össze, és nyomd a pontokat.

Időtartam: 10 másodperc.

Ismétlés: 2-szer.

A masszázst még hatékonyabbá teheted, ha az egész arcra kiterjedő Shiatsu technikát alkalmazod.

betöltés...