Hallotta, hogy halottá nyilvánítják orvosai – miközben még élt

betöltés...

A lebénult férfi tehetetlenül hallgatta végig, ahogy orvosai arról győzködik szeretteit, hogy ajánlják fel szerveit átültetésre, mert meg fog halni.

A 43 éves, gothenburgi férfi, Jimi Fritze azután került súlyos állapotban a kórházba, hogy otthonában váratlanul agyvérzést kapott. A férfi teljesen lebénult, nem tudott beszélni, azonban – az orvosai várakozásával ellentétben – szinte végig tudatánál volt. Így akkor is, amikor orvosai először találkoztak aggódó családtagjaival, és közölték velük, hogy az agyi vizsgálatok kimutatták, Jiminek nincs esélye az életben maradásra.

A reagálni képtelen férfi kénytelen volt végighallgatni, ahogy orvosai nem csak, hogy lemondanak róla, de egyenesen buzdítják szeretteit, hogy egyezzenek bele abba, hogy Jimi halála után szerveit eltávolíthassák, és a várólistán szereplő betegeknek adományozhassák. A család a férfi szerencséjére a rossz hír után másodvéleményt kért szerettük állapotáról attól az orvostól, aki Jimi kórházba szállításakor épp szabadságon volt.

Ez a vizsgálat bizonyította, hogy Jiminek jó esélye van a túlélésre. “Rettenetes élmény volt. Csak feküdtem ott, és egy hang sem jött ki a torkomon. Csak a szemeim és a füleim működtek, de azok hibátlanul. Hallottam, ahogy az orvos közli a barátnőmmel, hogy nincs remény, meg fogok halni.”

Az új diagnózis után három hétnek kellett eltelnie, mire Jimi újra tudott beszélni, és el tudta mondani szeretteinek, hogy mindent hallott. “Bele se akarok gondolni, mi történt volna, ha meg tudják győzni a családomat. Ott feküdtem volna magatehetetlenül, míg a szervezetem feladja?” – kérdezi a férfi, aki most bíróságra megy, hogy kártérítést kérjen az őt ért borzalmakért.

forrás

betöltés...