Szabadulj meg az öregedési foltoktól rövid idő alatt

Az öregedési foltok ártalmatlan, lapos, barnás elszíneződések révén jelentkeznek a bőrön, leggyakrabban a háton, kézen, nyakon és az arcon. A korosztály, amely érintett általában 40 éves kor feletti.

Sokakat nem zavarnak ezek az öregedési foltok, mások viszont nem szeretik tudatni ezáltal az életkorukat. Ezekkel a bőr elváltozásokkal kapcsolatban azonban érdemes tudni, hogy ha színük, méretük vagy formájuk elváltozik, nagy az esély a bőrrák kialakulására.

Okai

Rengeteg különböző oka lehet annak, hogy valakinél hiperpigmentáció alakul ki; a túlzott UV-sugárzás, genetikai hajlam, kor, hormonális változások, bőrgyulladás vagy akár sérülés. Többféle hiperpigmentációt különböztetnek meg, melyek közül az egyik a pigmentfoltok kialakulása. A pigmentfoltok a melanociták túlzott aktivitása miatt alakulnak ki. Ezek a melanint termelő sejtek a bőr bazális rétegében találhatóak. A bőrszín legfőbb meghatározója nem is a melanociták mennyisége, hanem azok aktivitása.

Az alábbi otthoni gyógymódokkal napokon belül javíthatunk az öregedési foltokon:

Almaecet és hagyma

Egy hagyma levét nyomjuk ki és keverjük össze ugyanolyan mennyiségű almaecettel, mint amennyi hagyma levet kaptunk. Egy darab vattát áztassunk ebbe a keverékbe és közvetlenül az öregedési foltokat törölgessük át többször. Hagyjuk a bőrön legalább 30 percig, amíg nem irritálja orrunkat. Naponta legalább 2-szer ismételjük meg és kb. 6 hétig folyamatosan alkalmazzuk. A foltok idő közben halványodnak majd, a 6. hét körül pedig teljesen eltűnnek. Ha szeretnénk felgyorsítani a folyamatot, akkor keverjünk össze 3 evőkanál almaecetet egy bögre vízzel (meleg vagy hideg) és naponta 2-szer, 1 hónapon át igyuk meg. Ez nem csak az öregedési foltokra lesz jó hatással, de a fiatalos, egészséges bőrt és belsőt is elősegíti. Ha nem tudjuk meginni, kevés mézzel kombinálhatunk az ízén.

Aloe vera

Egy másik hatékony megoldás az aloe vera használata. Számos kutatásból és vizsgálatból kiderült, hogy az almaecet képes felvenni a harcot a bőrproblémákkal. Vágjunk le egy kis darab aloe vera levet és naponta 2-szer dörzsöljük a bőrbe, ahol az öregedési folt látható. Hagyjuk a bőrön legalább 45 percig, utána lemoshatjuk.

Citrom

A citromban lévő sav képes halványítani a bőr elváltozásait és foltjait, így az öregedési foltok ellenszereként is szolgál. Vágjunk félbe egy citromot és a bőrhöz nyomva körkörösen masszírozzuk. Pár perc elteltével ne mossuk le a citrom levét az arcról, várjunk vele 30 percet.

Ricinus olaj

Egyértelműen bebizonyított tény, hogy a ricinus olaj rendkívül jó hatással van az egészségre és a szépségre. Az öregedési foltok eltüntetésénél nem kell mást tenni, mint reggel és este bekenni az érintett felületet és hagyni, hogy az beszívódjon.

betöltés...