9 jel, hogy megérkeztek a magyar turisták külföldre

Vállalván azt, hogy meglincseltek, leírom azt, honnan is ismerhető fel a magyar turista külföldön. Miután tavaly egy egyiptomi üdülőhelyen volt szerencsém egy hetet eltölteni, megnyugtatok mindenkit: az orosz turisták még ilyenebbek.. 🙂

1. A kuffer

Gyerekként Balatonakarattyán nyaralt családostul, osztálykirándulni meg Pécsre járt, így fel van készülve mindenre, leginkább az időjárás változékonyságára és bizony, őt ne érje semmi meglepetés. Bőröndjébe bepakol egy váltás meleg cuccot is, nehogy gond legyen mondjuk a sivatag kellős közepén. Visz pulóvert, kapucnis melegítőt, három pár zoknit gombócba gurgulázva, gumicsizmát, edzőcipőt, zárt cipőt, széldzsekit, melegítőnadrágot és farmert.

Mindenképp csomagol törölközőt, mert mi van, ha a sok csillagos szállodában az épp nincs. Kikészíti a fürdőköpenyét is, de azt végül visszarakja a szekrénybe és otthon duzzog azon, hogy reméli, hogy lesz a szállodában ilyesmi.

2. A svédasztalos reggeli

Három minivaj, háromféle minilekvár, kis zsemle, pogácsa, kakaós aprósüti, felvágott, sajt és négy banán kerül a tányérjára. Lavírozik az asztalok közt és elégedetlen. Külön tányérban rántottát halmoz magának és kivesz még két banánt, “mi van, ha nem lesz jó az ebéd” alapon. Körbenéz, pár banán a táskája mélyére huppan. Még mindig cirkulál, bögrébe kávét önt, rak bele tejet, tejszínt, cukrot, habot, párhuzamosan teát készít és narancslevet önt magának. A három pohárral, bögrével alig jut el az asztalához.

A minilekvárok a banánok társaságába kerülnek a táskájába.

3. A kávé

A magyaroknak a kávé egy kardinális kérdés. Akkor is frissen őrölt, minőségi, koromfekete, gőzölgő kávéra vágynak, ha otthon a Nescafé 3 az egyben-t isszák és azonnal hangosan és magyarul ócsárolnak mindent (a pincért, a szállodát, az adott országot), ha mégsem ilyen műremeket kapnak, vagy esetleg túl híg a kávé.

Másnap, harmadnap, sokadik nap újra és újra eljátsszák ezt a menetet, mindig megsértődnek és mindig nyivákolnak.

4. Szállodai szoba

Az első naptól kezdve banánhegyekkel és minilekvárokkal van tele az éjjeli asztaluk. A szoba elfoglalása pillanatában leellenőrzik a törölköző meglétét, megszagolják, bólogatnak és kétségbe esnek, miért is hozták magukkal az otthoni türcsit. A szállodai fürdőbe bekészített mini tusfürdőt, szappant és műanyag hajsapkát azonnal a bőröndjük mélyére süllyesztik, majd előkeresik az első takarítónőt és reklamálnak, hogy ők ilyet nem kaptak, bezzeg a szomszéd szobában a Józsi igen.

5. Nem beszél nyelveket

“Hol? Van? Gyógyszertár?” – kérdi pilláit rezegtetve a recepcióst, majd még lassabban és tagoltabban elismétli ugyanezt. Gyógy-szer-tár, érti? Gyóóóógy-szer-tár. Patika! Apotééééke! Érti már? Ezek nem beszélnek semmilyen emberi nyelvet – konstatálja.

Ugyanez a játék van, ha a buszra, boltra, múzeumra, bármire szeretnének rákérdezni.

6. Hasitasi, nejlonzacsi

Pasik tartozéka a hasitasi és a nejlonzacsi, ez utóbbiban anya által a reggeli svédasztalról elvett zsemlék lapulnak, megkenve minivajjal és bennük szottyosodó felvágottal. Szállodai szalvétába csomagolva. Ez helyettesíti a balatoni nyaralások örökös résztvevőjét, a rántott húsos zsemlét. Két banán is ott lapul, de már feketedik. Két jól behűtött dobozos sör hever a banánok mellett, ami másfél óra múlva pisi állagú és langyos, de azért megisszuk, mert kibontottuk.

Hasitasiban aprópénz van, strandbelépő és két zsebkendő, ezeket már anya dugta bele.

7. Szandál, zokni, rövidnadrág, felülsemmi

A tipikus magyar férfi turista városlátogatáskor.

8. Törvényen kívüliek

Áll a hosszú sor a múzeum előtt, a magyar előremegy és fütyülgetve “csak úgy ott van” a sor elején, majd belibben mások előtt, mert úgysem érti a háta mögötti káromkodásokat. Alkudozni kezd a múzeum pénztáránál, “két gyerek kedvezmény nincs?” – lásd 5-ös pont.

Kagylót, kavicsokat, szobor orrát, kártyanaptárt, prospektust gyűjt mindenhonnan és nem érti, miért kapcsolják le és boríttatják ki vele a táskáját. Repül a kagyló meg a banán..

Felháborodik, ha nem írhatja rá a piramis oldalára, hogy “Kovács család 2015. június 11.”. De azért megpróbálja.

9. Minibár

A minibár fogalmával nincs tisztában, vagy optimista, hogy nem veszi észre senki, hogy megitta a háromdecis kólát meg a féldecis mini vodkát és megette a sós pisztáciát. Távozása napján erősen hadonászva cirkuszol, ha ezeket a tételeket ki akarják vele fizettetni.

fotók: alfahír.hu, kiskegyed.hu, rakoscsaba.plebania.hu, youtube

szerző: Bouvet

betöltés...