12 évnyi kóma után végre el tudta árulni édesanyja sötét titkát!

Martin látszólag fel sem fogta mi történik vele. Nem beszélt, még csak nem is pislogott. Nem tudtak vele kommunikálni. Azonban volt egy titok, amit senki nem sejtett:

Martin Pistorius teljesen egészséges 12 éves dél-afrikai fiú volt 1988-ban. Míg egy nap haza nem küldték az iskolából torokgyulladással. Martin soha többé nem tért vissza a tanterembe. Szervezete elkezdett rohamosan leépülni, először a mozgás-, majd beszédképességét is teljesen elveszítette.

Az orvosok tanácstalanok voltak. Martin aggódó szüleivel közölték, hogy egy gyógyíthatatlan degeneratív betegség következtében a fiú értelmi képességei egy csecsemő szintjére zuhantak vissza, és legfeljebb 2 éve van hátra.

Martin látszólag fel sem fogta mi történik vele. Nem beszélt, még csak nem is pislogott. Nem tudtak vele kommunikálni.

Azonban volt egy titok, amit senki nem sejtett: a mozgásképtelen test börtönében egy érző és gondolkodó fiú lakott, élve eltemetve…

Nem sejtették ezt az ápolók sem, akik napi szinten bántalmazták, hol fizikailag, hol szexuálisan.

A fiú betegsége természetesen megviselte a családját is. A szülők egyik veszekedése után, az anyja odalépett Martinhoz és azt mondta neki: „remélem, hamarosan meghalsz végre.” Nem tudhatta, hogy a fiú hallja, és érti is szavait.

Martin még valószínű ma is örök fogságra kárhoztatva élne, ha nővére nem veszi észre, hogy a fiú kommunikálni szeretne, és valójában ébren van.

Martinnak idővel sikerült talpraállnia testileg és lelkileg is

Kiderült, hogy a fiuk értelmes, gondolkodó felnőtt lett. Gyermek és férfi egyszerre, két lélek egy testben, aki számítógép segítségével újra megtanult beszélni. Azóta megtalálta élete szerelmét, megnősült és sikeres vállalkozást indított.

.

Igenis, vannak még csodák!

(A férfi életét bemutató könyv magyarul Néma üvöltés címen jelent meg.)

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

betöltés...