11 kép, amely megmutatja, hogy a Föld sosem lesz már ugyanolyan hely mint régen!

Ezektől a képektől egy kicsit kényelmetlenül fogod magad érezni. Nem azt mondjuk, hogy régen minden jobb volt, de az elmúlt időszakban a világ hatalmas változásokon ment át, és nem feltétlenül pozitívak ezek a változások…

Nem volt régen minden jobb. Manapság sokkal több lehetősége van mindenkinek: legyen szó tanulásról (millió ingyenes lecke érhető el az interneten bármilyen témában), kapcsolattartásról (ezer éve nem látott ismerősökkel, távol élő rokonokkal beszélgethetünk ingyen, gyorsan), a tudomány és technológia fejlődéséről (folyamatos áttörések az orvostudományban) és még sorolhatnánk. Ugyanakkor a technológia változások, a lehetőségek bővülése magával hozott egy olyan “tünetet”, amely a 90-es években még csak csírájában létezett:

Megváltoztak az emberi kapcsolatok. Megváltozott az, hogyan töltjük a szabadidőnket. Az egész életünkre, a társas viszonyainkra óriási hatással volt az elmúlt két évtized őrületes fejlődése. De beszéljenek helyettünk a képek, amelyek láttán te is kicsit kényelmetlenül fogod érezni magad…

Régen a szobafogság büntetést jelentett, nem jutalmat.

Amikor a nyaralás elsődleges célja az volt, hogy jól érezd magad, nem pedig az, hogy féltékennyé tedd az ismerőseidet a fotóiddal.

Az anyag nem veszett el, csak átalakult

A mai több százezres mobilokat azért vesszük meg, hogy aztán állandóan attól rettegjünk, hogy leesik a földre, és széttörik a kijelzője.

Filmek készítése régen és most:

betöltés...