Felháborító, ahogy ez az anya a saját gyerekét sétáltatta! De amikor megtudod miért, megérted!

Több anyukából felháborodást váltott ki az utcán, amikor meglátták, hogy egy gyereket “pórázon” sétáltatnak. A kislány édesanyja pedig hihetetlen módon reagált erre.

Mesélek egy történetet. Kislányommal sétáltunk az utcán, amikor észrevettem, hogy nagyon sok anyuka megrökönyödötten nézett ránk, sőt volt, aki ki is fejezte nemtetszését. Az volt a problémájuk, hogy egy ún. gyerek póráz segítségével sétáltattam a kislányom. Ez egyeseknél kiütötte a biztosítékot. Annyira felháborodtak, hogy elkezdtek vádaskodni, mindezt persze a gyerek előtt.

Tisztázzunk valamit! Úgy érzem, soha nem voltam rossz szülő. Ti anyák pedig, ha nincs, amivel foglalkozzatok, minthogy más szülőket lessetek, és kommentáljatok az utcán, egyszer a saját házatok táján nézzetek szét. Biztos mindenkinél akad egy kis rendeznivaló. Utána esetleg lehet kritizálni másokat is.

Ez a hám, amelyet a kislányom hord, a biztonságos sétálás érdekében van rajta. Ő egy hároméves örökmozgó gyerek, aki nem hajlandó a babakocsiba ülni, de az anyja kezét sem fogja meg. Ezért van a hám, ő szereti, nekem pedig biztonságérzetet ad. Így tudom, hogy váratlanul nem szalad ki egy kocsi elé esetleg.

Gondoltatok valaha arra, hogy milyen biztonságot tud adni ez a hám? Valószínű, nem. Hiszen azzal vádoltatok, hogy rossz anya vagyok, mivel pórázon tartom a gyereket, mint egy kutyát. Nem, a gyerekem nem egy kutya. Ő a legnagyobb boldogságom az életben. Jó, ha mielőtt kritizálni kezdünk, gondolkodunk is egy kicsit.

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

betöltés...