Milyen pózban alszol? Így hat az egészségedre és ilyen betegségekkel számolhatsz!

Minden embernek van egy megszokott alvási pozíciója, ebben a pózban képes csak elaludni. Egy szakértő és egy kutatás szerint azonban minden pozíciónak vannak bizonyos hátrányai, ami az egészségügyi állapotunkban köszönnek vissza.

Háton

A vizsgálatok alapján az derült ki, hogy ez a póz nagyon jót tesz a hátnak. Emellett lehetővé teszi, hogy minimalizálódjanak a ráncok, megereszkedjenek a mellek és gyomorsav alakuljon ki. Mivel minden pozíciónak, így ennek is van hátránya, ami nem más, mint a horkolás.

Valamelyik oldalon

Ha valamelyik oldaladra fekve alszol el, csökkented vele a horkolást és javíthatsz az alvásodon, ami különösen a terhes nők számára jó. Ugyanakkor a vállra és a csípőre nehezedő súly képes ezekben a testrészekben egy idő után fájdalmat okozni és a szakemberek szerint a mellek megereszkedésében is döntő szerepet játszik ez a pozíció.

Hason fekve

Ez a pozíció szintén képes csökkenteni a horkolást. Azonban, mivel ebben a testhelyzetben a gerinc az, ami terhelésnek van kitéve, így a nyaki és hátfájás felerősödhet. Emellett, mivel a hasra helyeződik a súly, így kisebb gyomor fájdalmak, az arcon ráncosodás és a mellek megereszkedése is előtérbe kerül.

Ajánlás

Biztosan mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy akkor mégis hogy aludjunk, ha minden pozíciónak van egészség károsító hatása?! A kérdést mi is feltettük. A szakember tanácsa az, hogy egy memória habos párnával egészítsük ki azokat a testrészeinket, amelyek a terhelésnek vannak kitéve, feküdjünk azokra. Nagyon fontos, hogy az ágy kényelmes legyen és a matrac a megfelelő testtartást elősegítse.

betöltés...