A nő azt hitte csak fejfájás az egész, de két nappal később meghal – mindenkit figyelmeztetnek erre az orvosok

Gyakran hallunk történeteket olyan emberektől, akik azt hiszik, hogy csak egy kicsit betegek. Aztán kiderül, hogy  nagyon komoly, sőt sajnos néha halálos betegségben szenvednek. Ennek elkerülése érdekében fontos az, hogy az emberek időben menjenek orvoshoz és bizonyos betegségek esetében képes legyenek felismerni a tüneteket.  A cél nem az, hogy mindenki betegnek higgye magét, hanem az, hogy gyorsan tudjon cselekedni, ha kell.

Charlotte „Lee” Broadway egy fiatal nő volt, aki North Carolina államban élt az Egyesült Államokban. Négy gyermek édesanyja volt, dinamikus, vidám személyiség  akinek fontos volt a család. A férje, Eric meséli el mi történt feleségével.

Még az egyetemen ismerkedtek meg, szerelmesek lettek egymásba és nemsokára összeházasodtak. Négy gyönyörű gyermekük született. Látszólag semmi baja nem volt a hölgynek de gyakran szenvedett erős migrénes fejfájástól. Akkor még senki sem sejtette, hogy ez az egyszerű fejfájás valójában egy ijesztő betegséget takar.

Publiée par Eric Broadway sur Samedi 4 août 2012

Április 1-jén, a pár elment az ügyeletre, mert Lee migrénes fejfájása már elviselhetetlenné vált, mondta Eric a WCNC-nek.

“Tekintettel arra, hogy Lee már régóta szenvedett a migréntől akkor nem aggódtam emitt.”

De miután az orvosok elvégezték a szükséges  vizsgálatokat, komoly betegséget állapítottak meg nála. A fiatal nő agyvérzést kapott,  és valószínűleg a fejfájást a koponyaűri vérzés okozta. Egy kis véredényben képződött  vérrög okozza ezt, amely nyomás alá helyezi az agyat.

Sajnos nem tudtak már segíteni rajta és Lee meghalt, két nappal azután, hogy a kórházba került.  Még csak 42 éves volt.

Publiée par Eric Broadway sur Mercredi 12 avril 2017

Ha időben felismerjük az agyi aneurizma tüneteit, elkerülhetjük az esetleges komplikációkat. Általában az orvosok azt mondják, az alábbi tünetekre figyeljünk:

Nagyon erős fejfájás
Hányinger
Gyengeség érzése a karokban és lábakban
Görcsök
Ájulás vagy eszméletvesztés
Az arc részleges bénulása, érzésvesztés

Mindezek az agyvérzés tünetei lehetnek. Jó ha ebben az esetben nem vesztegeti az idejét, és azonnal orvoshoz fordul.

Fontos, hogy sokan megismerjük az agyvérzés leggyakoribb tüneteit mert  így életeket menthetünk meg. Elengedhetetlen, hogy jól tájékozottak legyünk.

betöltés...